ISTORIJA: Milioni turista, skoro milijarda prihoda!

Autor:

Crnu Goru je u prvih deset mjeseci posjetilo preko 2,1 milion turista, 100 hiljada više nego čitave prošle, saopštio je ministar održivog razvoja i turizma, Pavle Radulović i dodao da su u toj oblasti postignuti istorijski rezultati.

2
A- A A+
Sveti Stefan Foto: MONDO/Mladen Stojović„To je i preko 300 hiljada više nego čitave 2016”,
rekao je Radulović na prezentaciji rezultata Ministarstva na Žabljaku.

On je, ocjenjujući rezultate rada od početka mandata Vlade, kazao da je izuzetno zadovoljan postignutim u oblasti planiranja prostora i zaštite životne sredine, a da su u turizmu postignuti istorijski rezultati.

„Od početka godine do kraja oktobra ostvareno je preko 12,5 miliona noćenja, što je 550 hiljada više nego čitave prošle godine. Takođe, prvi put u istoriji, u crnogorskim hotelima boravilo je preko milion turista tokom jedne godine”, kazao je Radulović.On je naveo da je zadovoljan postizanjem cilja da preko 50 odsto kreveta bude u kategoriji četiri i pet zvjezdica.

„U posljednje dvije godine otvorili smo 59 hotela sa nešto manje od četiri hiljade kreveta. Danas imamo 19 hotela sa pet zvjezdica sa 2,83 hiljade kreveta, a poređenja radi, 2016. godine imali smo devet hotela ove kategorije“, precizirao je Radulović.

On je, govoreći o prihodima, kazao da je do kraja trećeg kvartala od turizma prihodovano skoro 970 miliona eura, što je već skoro 100 miliona bolji rezultat nego u 2016. i veoma jasan indikator da će se ove godine dostići magična cifra od milijardu eura prihoda.