Tajms: Crna Gora nova luksuzna destinacija

Autor:

Prestižni londonski dnevnik Times objavio je, u dodatku za putovanja, reportažu o Crnoj Gori, opisujući je kao najnoviju luksuznu destinaciju.

Tajms: Crna Gora nova luksuzna destinacija Foto: Mondo/Mirko Šljivančanin

Iz Nacionalne turističke organizacije (NTO) je saopšteno da se u tekstu pod nazivom "Luksuzno putovanje - Crna Gora, novo igralište za super bogataše", navodi da moderne marine i prekrasni hoteli čine malu balkansku zemlju najnovijom luksuznom destinacijom.

Autor teksta, novinarka Anabela Torp, je na vrlo pozitivan način opisala crnogorsku obalu, Boku Kotorsku i stare gradove - Kotor i Budvu. Ona je opisala i promjene koje se dešavaju u turističkoj ponudi Crne Gore, posvećujući najviše prostora novoizgrađenim luksuznim destinacijama Porto Montenegro, Aman Sveti Stefan i Luštica Bay“, rekli su iz NTO-a.

Ona je navela da pored većine prisutnih poznatih hotelskih kompanija i drugi traže priliku za poslovanje u Crnoj Gori.

Autorka uočava kontrast između novih, blještavih i luksuznih hotela i marina sa po malo oronulim gradskim zaleđem Tivta i izgledom prodavnica i restorana duž lokalnih puteva“, dodaje se u saopštenju.

Reportaža upoređuje dešavanja u turističkoj ponudi Hrvatske i Crne Gore, uz zaključak da Crna Gora bolje koristi priliku.

„Novi projekti donose dobre stvari o Crnoj Gori - mogućnosti zapošljavanja, poboljšanu infrastrukturu i rastuću ekonomiju“, zaključuje se u tekstu.