Tivat: Posjeta 28 odsto veća nego prošle godine

Autor:

Posjeta Tivtu ove godine je 28 odsto veća nego prošle, dok je broj noćenja porastao sedam odsto, saopštila je direktorica Turističke organizacije (TO) Tivat, Gabrijela Glavočić.

Tivat: Posjeta 28 odsto veća nego prošle godine Foto: MONDO/Jovana Delać

Ne možemo se pohvaliti samo u tom dijelu, već i u dijelu ostvarenih prihoda. U privatnom smještaju smo zabilježili oko 33 odsto veću naplatu boravišne takse, tako da su se statistike za ovu sezonu malo promijenile”, kazala je Glavočić za Infobiro.

Ona je dodala da među gostima više ne prednjače oni iz regiona, već da su na prvom mjestu Rusi, za kojima slijede turisti iz Srbije i Bosne i Hercegovine.

Malo iznenađenje za nas je i što smo na četvrtom mjestu imali goste iz Njemačke, zatim Ukrajine, Mađarske, pa tek onda iz Velike Britanije”, navela je Glavočić.

Ona je kazala da u TO očekuju da im stignu statistike Monstata za dio koji se odnosi za kolektivni smještaj.

Pred nama su analize anketa koje su se sprovodile tokom avgusta. Naravno, ima još dosta posla. Negdje počinjemo novi ciklus. Ispred nas je projekat Nove godine koji bukvalno već kuca na vrata. Naravno i plan za cjelokupnu narednu godinu, jer se treba na vrijeme spremiti za sezonu”, saopštila je Glavočić.

Ona smatra da se rad definitivno isplatio.

Naravno, kada kažem rad ne mislim samo na TO, već na brojne druge ustanove, preduzeća i organizacije koje su dale pečat cjelokupnoj sezoni”, zaključila je Glavočić.