Boka Kotorska - nebrušeni dijamant! (FOTO)

Autor:

Nautički magazin Waterkampioen, jedan od najstarijih i najčitanijih časopisa o rekreaciji, turizmu, saobraćaju, transportu i životnoj sredini u Holandiji, objavio je članak o Bokokotorskom zalivu, na osam stranica.

Boka Kotorska - nebrušeni dijamant! (FOTO) Foto: MONDO/Mladen Stojović

 Iz Nacionalne turističke organizacije (NTO) saopšteno je da je novinarska ekipa magazina Waterkampioen boravila u Crnoj Gori od 11. do 19. maja, što je rezultiralo objevljivanjem članka.

„U članku, autor opisuje iskustva prilikom krstarenja jedrilicom kroz Boku Kotorsku i duž crnogorskog primorja, ukazujući na to da je Crna Gora zemlja koja se sve više razvija u poznatu turističku destinaciju - nebrušeni dijamant“, kazali su iz NTO, koja je zajedno sa turističkim organizacijama Budve, Kotora, Tivta i Herceg Novog organizovala posjetu novinarske ekipe iz Holandije.

Kotor Foto: MONDO/Anto BakovićAutor članka je obilazak počeo u Kotoru, nastavio preko Perasta, ostrva Gospa od Škrpjela i Sveti Đorđe do marine Porto Montenegro, koju karakteriše veoma luksuznom, a njenu uslugu izvanrednom.

„Zbog izvanrednog položaja, ta luka postala je mnogo popularna, ne samo za megajahte, već i za manje brodove i jedrilice“, naveo je autor članka.

Porto montenegro Foto: MONDO/Danilo JaukovićOn je jedrilicom nastavio put prema Herceg Novom, koji opisuje kao možda najljepše mjesto na crnogorskom primorju. Na putu prema otvorenom moru, jedrilica je prošla pored ostrva Mamula i Plave špilje, nakon čega je posjetila Budvu, jedno od najstarijih mjesta na Jadranu.

„U članku se kao najljepša ostrva gdje se može usidriti preporučuju ostrva Katić i Sveta Nedjelja kod Petrovca. Takođe preporučuje se posjeta gradskim zidinama u Kotoru koje pružaju divan pogled na Boku, te kafa u hotelu Aurora, rekonstruisanoj željezničkoj stanici“, kazali su iz NTO.

Oni su dodali da se posebna preporuka odnosi na posjetu Vili Galeb u Herceg Novom, bivšoj rezidenciji maršala Tita.

Vila "Galeb"- Raskoš Titove rezidencije FOTO