Kažić: Ako prvi damo gol sve je moguće

Autor:

Uprkos lošem utisku koji je ostavila na u prvom meču i, još više, lošem rezultatu, u taboru Budućnosti vjeruju da čudo može da se desi u sjutrašnjem revanšu sa Partizanom.

Kažić: Ako prvi damo gol sve je moguće Foto: MONDO/Mirko Šljivančanin


Šef stručnog štaba “plavo-bijelih” Dragan Kažić, dan pred revanš sa srpskim prvakom u drugoj rundi kvalifikacija za Ligu šampiona, odbio je da u procentima kaže kolike su šanse da njegov tim priredi senzaciju.

Ne  bih se bavio procentima, pitanje je kvaliteta, motivacije… Imamo  želje, ali je pitanje koliko možemo. Ipak, ako dođemo u situaciju da prvi damo gol onda je sve moguće”, prokomentarisao je Kažić na konferenciji za medije.

Izvor: MONDO/Mirko Šljivančanin


Prethodno, on je podsjetio da je Budućnost lani dostigla minus od dva gola u revanšu sa Genkom, u kvalifikacijama za Ligu Evrope, ali da je tada ekipi nedostajalo i malo sreće da prođe dalje.

 Kažić je najavio mnogo ofanzivniju Budućnost u odnosu na meč u Beogradu.

Igraćemo ofanzivnije u odnosu na prvi meč kojim nisam zadovoljan, naročito drugim poluvremenom u kojem smo bili očajni. Mada, u prosjeku smo više istrčali nego Partizan u prvih 90 minuta. Postoji proctor u taktičkom smislu da bolje pariramo rivalu. U tehničkom - teško.  Ipak, imamo puno prostora za napredak”, rekao je Kažić.

Izvor: MONDO/Mirko Šljivančanin


On je podsjetio da je Budućnost u fazi pravljenja novog tima.

Otišlo je 6-7 igrača iz šampionske ekipe a i sa njima igrali smo loše u drugom dijelu sezone. Protiv Partizana u meč ulazimo ne samo sa dva gola minusa, nego i sa hendikepom u smislu većeg kvaliteta protivnika.Treba sreće ali i da vjerujemo u ovo što radimo”, dodao je strateg Budućnosti.

On je podsjetio na malere koji su pratili ekipu u minulom period.

Toliko loših vijesti, otkaza, povreda igrača… Daleko smo od idealne situacije pred revanš”, istakao je Kažić.

Strateg “plavo-bijelih” na kraju razgovora sa novinarima priznao je da revanš nosi i mnogo više rizika za njegov tim u odnosu na prvi susret.

Moramo da se otvorimo, biće mnogo više opasnosti od kontranapada Partizana nego u prvoj utakmici”, zaključio je Kažić.

CRNO-BIJELI: Bolji smo, ali nije gotovo (FOTO)

Sve vijesti