Podrhtavanje tla i poseban osjećaj...

Autor:

Sjećanje Andrije Delibašića i Dejana Damjanovića na remije protiv Engleske pod Goricom - prvi je pogodio za 2:2 7. oktobra 2011. godine, a drugi 26. marta 2013 za 1:1

0
A- A A+
Dejan Damjanović Foto: MONDO/Mirko Šljivančanin

  Bio je 7. oktobar 2011. godine i bio je 26. mart 2013. godine!

Engleska je prvi put došla u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2012, a drugi put u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2014. godine. I oba puta je “kolijevka fudbala“ napustila Crnu Goru razočarana.

Elsad Zverotić i Andrija Delibašić su prije osam godina potpisali rezultat od 2:2, a Delijev gol je bio istorijski, jer je odveo “hrabre sokole“ u baraž za EURO 2012.

Desio se taj napad, Simon je odlučio da promijeni stranu, umjesto na lijevu poslao je loptu na desnu stranu, gdje je bio Stefan Savić. Čim je Savke centrirao, vidio sam da lopta dolazi gdje treba, odlučio sam da krenem glavnom”, prisjeća se Delibašić gola protiv selekcije “tri lava” za 2:2.

Nekadašnji napadač, a sada trener u stručnom štabu Budućnost je zakucao loptu u mrežu, zatim se sam zakucao u stativu, a onda je otrčao na istočnu tribinu gdje su bili navijači, novinari, ljudi iz FSCG...

Slavlje je bilo neopisivo. Često i danas to prepričavamo. Svi ćemo pamtiti tu utakmicu kao nešto posebno. Naročito ja. Međutim, nadam se da moj gol neće ostati najznačajniji u crnogorskom fudbalu. Želim da se to promijeni. Ne bi bilo srećnijeg od mene kada bi se neko novi pojavio i postigao gol koji će donijeti našoj zemlji plasman na veliko takmičenje", poručio je 37-godišnji Delibašić u izjavi za magazin FSCG.

Magični Delijev dodir glavom nikada neće biti zaboravljen... A za još jednu prefinjenu emociju pobrinuo se Dejan Damjanović - prije šest godina je nekako ugurao loptu u mrežu za 1:1 protiv Engleske.

Taj momenat, to oduševljenje, to podrhtavanje stadiona i tla ispod nogu nikada neću zaboraviti. Slavlje sa igračima, pjesma sa tribina, nevjerica Engleza", prisjetio se 37-godišnji napadač južnokorejskog Suvona za magazin FSCG...

Taj remi je fantastična uspomena. Najljepša u mojoj fudbalskoj karijeri, uz onaj prvi meč sa Engleskom. Volio bih da se to ponovi nekome večeras od momaka”.

A to drugo poluvrijeme drugog remija protiv Engleske pod Goricom je najboljih 45 minuta u istoriji naše selekcije.

Mislim da niko nikada nije 'ubio' Engleze kao mi tada. Bukvalno im nismo dali da izađu iz kaznenog prostora tokom drugog dijela. A ta Engleska je bila projektovana za velika djela. Sjećam se Ešlija Kola, koji je dozivao saigrače i molio za pomoć”, rekao je Damjanović.

Tagovi:
Sve vijesti