Ovacije za Masima, Električni orgazam i Anicu!

Autor:

Petak veče na Bedem festu su obilježili nastupi Masima Savića, Električnog orgazma i Anice Dobre

Ovacije za Masima, Električni orgazam i Anicu! Foto: MONDO/Ana Božović

Deveti po redu Bedem fest zvanično je otvorio mladi hrvatski bend SOWAS, dok je nakon njih nastupio beogradski sastav Auf Wiedersehen. Sastav koji karakteriše minimalistički pristup muzici, zagrijao je atmosferu pred dugoočekivani nastup Masima Savića.

FOTOGALERIJA:

Vječitog romantika publika je dočekala velikim aplauzom i ovacijama.  Stihovima  „Daj mi razlog da budem tu, daj mi razlog da vratim ti se ja“ Masimo Savić je započeo svoj nastup na 9. Bedem festu nakon čega su se ređali hitovi Sjaj u tami, Sretan put, Gracija, Kladim se na nas, Iz jednog pogleda, Stranac u noći, Suze nam stale na put i mnogi drugi…

Pogledajte djelić atmosfere

Izvor: MONDO/Ana Božović

 Video

Izvor: MONDO/Ana Božović

Iako je izostalo izvođenje dobro poznatog hita Električnog orgazma „Konobar“ publika je, vidno raspoložena, uživala u nastupu ovog benda. Svojim pjesmama ovaj bend učinio je da putujemo kroz vrijeme izvodeći  dobro poznate evergrin hitove Bejbe Ti Nisi Tu, Debela Devojka, Igra rokenrol cela Jugoslavija..  Svečane bele košulje, po prvi put na Bedemu, otpjevala je Anica Dobra kada se uz bakljadu na zidinama priključila Električnom orgazmu.

FOTOGALERIJA:

  Pogledajte djelić atmosfere

Izvor: MONDO/Ana Božović

  Video

Izvor: MONDO/Ana Božović


Bedem fest je oduvijek bio festival koji je okupljao razne generacije i spajao nespojivo. Ovog puta, na veliko interesovanje mlađe populacije, na Bedem festu je nastupio po prvi put i Smoke Mardeljano. Mladi reper, poznat po kritičkim i otvorenim tekstovima, pokrenuo je masu izvođenjem hitova Reinkarnacija, Brate čuvaj se, Pozitiva, Pod Srećnom Zvezdom, Baš Me Boli Rac, Nemam ništa s tim, Mi to dobro znamo i drugim…

Pogledajte djelić atmosfere zvijezda večeri

Izvor: MONDO/Ana Božović

  Video

Izvor: MONDO/Ana Božović

„Zaista smo prezadovoljni odzivom publike večeras, naročito što smo okupili sve generacije na jednom mjestu. S obzirom na večerašnje izvođače dobra svirka je bila očekivana i vjerujem da su svi zadovoljni s obzirom da je tvrđava skoro pa dosegla svoj kapacitet večerašnjom posjetom. Hvala svim medijima, partnerima i prijateljima festivala na podršci. Sjutra nas očekuje bogat program i vlada zaista veliko interesovanje pa napominjemo da je Tvrđava na kojoj se festival održava prostorno limitirana a samim tim i broj karata koji se nalazi u prodaji. Svi koji su zainteresovani da dođu na festival potrebno je da svoju kartu obezbijede na vrijeme", kazao je Boris Todorović iz Bedem festa.

Prvo veče festivala zatvorio je sastav Bolesna štenad koji na Tvrđavi iznad Nikšića nastupaju po prvi put.

Druge večeri nastupiće Sergio lounge, OFF Duty, Beograski sindikat, Belau i Nipplepeople.

Sve vijesti