• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste nam poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

4 ZLATNA PRAVILA ZA MRŠAVLJENJE U 2024! Izbacite ove NAMIRNICE: Ne samo da goje, već su štetne za celokupno ZDRAVLJE

Autor Teodora Boškovski

Dijatetičar iz Australije otkriva četiri zlatna pravila za sve one koji žele da smršaju u 2024. godini.

 debljina transformaicja  (6).jpg Izvor: Instagram/sculptingsara

S novom godinom, na pamet nam padaju želje koje nismo uspeli da ostvarimo u prethodnoj goldini. Jedna od najčešćih tiče se izgleda. Svi oni koji žele da smršaju vode se čuvenom frazom - od prvog janurara...

Suzi Barel, autorka knjige "30 dana plana za reset" kune se u četiri pravila za mršavljenje. Evo o čemu je reč? Ograničite slatkiše na jednom dnevno, izbegavajte prženu hranu, uzdržavajte se od alkohola do četvrtka i priuštite sebi samo jednu kafu sa mlekom dnevno.

"Kada se vodite pravilama, kao na primer, ne piti alkohol tokom radnih dana, mozak nije podvrgnut dodatnom pritisku da treba da donese drugu odluku, već imate podrazumevani skup smernica koje održavaju vašu ishranu pravilnom", objasnila je ona.

Slatkiši

Kada je reč o ograničavanju slatkiša, ona savetuju da ih se ne odričete trajno. Umesto toga, ograničite uživanje u njima u određeno doba dana i samo tada ih konzumirajte. Opšte je poznato da previše šećera povećava rizik od razvijanja gojaznosti, kardiovaskularnih bolesti, dijabetesa tipa 2, bolesti zuba, bubuljica, visokog krvnog pritiska i hronične upale.

Pržena hrana

Prženi krompir, pohovano meso, ili bilo šta drugo što se pripremalo u dubokom ulju na visokoj temperaturi, trebalo bi zaobilaziti u širokom luku. Gomila masti, soli i kalorija na jednom mestu.

Alkohol

Alkohol sadrži sedam kalorija po gramu, a još više se može naći u koktelima. Međutim, Barel prporučuje čašu vina posle večere. Ako popijemo čašu vina unećemo nešto manje od četiri grama ugljenih hidrata, uključujući jedan gram šećera.

Kafa

Ukoliko ne možete da odolite kafi, barem je ogrničite na jednu dnevno. Putem kafe sa mlekom u organizam možete da unesete između 60 i 100 kalorija.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA