• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste nam poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nagradni fond za prestiznu regatu Hiljadu ostrva

Autor mondo.me

Jahting klub Porto Montenegro i JK SCOR Rijeka, organizatori prestižne offshore regate Hiljadu ostrva u klasi ORC i MOCRA, objavili su i nagradni fond za ovu godinu – pobjednik dobija vez u marini Porto Montenegro u vrijednosti od 5.000.

Nagrada koju dodjeljuje marina Porto Montenegro može se iskoristiti u periodu od septembra 2015. do septembra 2016. godine.

Za manje od dva mjeseca od ove jedriličarke trke koja će biti održana u periodu od 17. do 27. septembra, dolazak je potvrdilo preko 18 skipera sa jedrilicama iz Austrije, Čilea, Hrvatske, Češke, Njemačke, Velike Britanije, Mađarske, Italije, Slovenije, Slovačke i Crne Gore, čime se još jednom potvrđuje da ova regata iy godine u godinu uspješno gradi prestižni međunarodni imidž.

Regata se jedri u dvije etape. Prva startuje u Rijeci i prolazi među više od 1000 jadranskih ostrva, pri čemu jedrilice za sobom ostavljaju ostrva Unije, Susak, Premudu, Kornat, Vis, Lastovo i Svetog Andriju, kako bi došle do cilja nakon 277 nautičkih milja ispred marine Porto Montenegro. Druga etapa jedri se na istom kursu u povratnom smjeru, 24. septembra uz slikovite pejzaže hrvatskih ostrva i luksuznih jedriličarskih odredišta.

Svi ljubitelji jedrenja zasigurno se sjećaju impresivnog prošlogodišnjeg pobjednika, 30-metarske Esimit Evrope 2, jedne od najbržih i tehnološki najnaprednijih jedrilica na svijetu, koja postiže maksimalnu brzinu preko 38 čvorova. Dosadašnji rekord za prvu fazu jedrenjea od Rijeke do Porto Montenegra je postavio mađarski Wild Joe - 28 sat 41minut i 06 sekundi, a za drugu fazu je prošlogodišnja pobjednica, sa brzinom od 37H 17m 57S.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA