• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste nam poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PLUŽINE: Otvoren novi digitalizovani bioskop

Autor Teodora Orlandić

U Plužinama je večeras otvoren digitalizovani bioskop u Centru za kulturu.

 PLUŽINE: Otvoren novi digitalizovani bioskop Izvor: filmski centar crne gore

Bioskop je otvorila direktorica Filmskog centra Crne Gore (FCCG) Aleksandra Božović, koja je istakla važnost ovog projekta za lokalnu zajednicu.

"Večeras ovdje u Plužinama, ne otvaramo samo vrata jedne digitalizovane bioskopske sale - večeras otvaramo vrata u novi svijet. Svijet filma, kulture i zajedničkih trenutaka. Ova sala postaje ne samo mjesto projekcija, već i mjesto susreta, razgovora i stvaranja uspomena. Ovim potvrđujemo da kultura i film nisu samo privilegija velikih gradova, već nešto što pripada svakome od nas, bez obzira na to gdje se nalazimo", kazala je Božović.

Ona je rekla da Filmski centar Crne Gore, u saradnji sa Ministarstvom kulture i medija, posvećeno radi na digitalizaciji bioskopskih sala širom zemlje, te da ovaj projekat ne predstavlja samo iskorak u tehničkom smislu.

"To je znak naše želje da film i umjetnost budu most između generacija, da povežu male i velike sredine i inspirišu nove, mlade generacije koje će stvarati i doživljavati svijet iz sasvim nove perspektive”, navela je Božović.

Božović se zahvalila i partnerima koji su učestvovali u ovom projektu, Ministarstvu kulture i medija, kao i lokalnoj samoupravi koja je prepoznala važnost ovog projekta za Plužine.

U sklopu otvaranja nove bioskopske sale, prikazan je film domaće produkcije "Planeta 7693" reditelja Gojka Berkuljana. Ovaj film, prikazuje se širom Crne Gore u digitalizovanim bioskopima zahvaljujući Mreži kinoprikazivača. Njegova priča o devetogodišnjem Luki, njegovoj porodici i misterioznoj devojčici iz druge dimenzije, uvodi nas u čudesan svijet dječije mašte, ali i prikazuje stvarne životne izazove s kojima se suočavaju mladi i njihove porodice.

Možda ce vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA