Tomić: Pali smo pod velikim pritiskom

Autor:

"Na ovakvom terenu, pod ovakvim pritiskom, ne možeš da dobiješ individualnom igrom", rekao je Zvezdin trener nakon poraza svog tima od Budućnosti u trećoj utakmici finala ABA lige

Tomić: Pali smo pod velikim pritiskom Foto: MN Press

Šef struke crveno-bijelih je nakon prvog poraza od Budućnosti ove sezone detaljno analizirao šta se dogodilo u Morači.

"Mislim da smo kontrolisali igru u prvih 20 minuta i da smo odigrali kako smo se dogovorili pred početak.Dogovor je bio da u trećoj četvrtini odigramo još bolje, snažnije, kvalitetnije da bismo mogli da dobijemo Budućnost, a odigrali smo naopačke. Kao da sam im rekao - igrajte najgore što možete", izjavio je on na konferenciji za novinare. 

"Dali smo osam poena u trećoj čtevrtini, nismo mogli ništa da kreiramo u napadu, a ni u odbrani. Tu nam je pala koncentracija. Taj deo treće četvrtine je bio ključan i zato smo izgubili. Kad imamo 11 asistencija i 16 grešaka, to pokazuje da nismo igrali kolektivno, već kao pojedinci. Na ovakvom terenu kad igraš tako ne možeš da dobiješ utakmicu. Rezultat je 2:1 i moramo da se spremimo za sledeću utakmicu, da pokušamo da pobijedimo Budućnost na njihovom terenu".

Da li ga je Jasmin Repeša nečim iznenadio?

"Nije bilo iznenađenja... Ni u odbrani, ni što se tiče napada. Nije bilo detalja koji su iznenadili. Taktički su odigrali kao i na prve dvije".

Šta je uzrok pada crveno-bijelih u trećoj četvrtini?

"Koncentracija. Na ovakvom terenu i na ovakvim uslovima košarkaškog meča, ako nemaš koncentraciju sigurno da ne možeš da odigraš kvalitetenije".

Na konstataciju da je Stratos Perperoglu očigledno nedostajao njegovoj ekipi, Tomić je rekao da ne bi trebalo pričati o onima koji nisu tu.

"Koga nemaš, moraš bez njega. Koti Klark je odigrao dobro, dao je 14 poena. Ali, nije Koti Klark bio uzrok, već naša koncentracija. Pali smo pod velikim pritiskom i nismo odigrali skoncentrisano, kako je potrebno", dodao je Zvezdin trener na konferenciji za novinare.

Sve vijesti