Nostradamus pogodio požar Notr Dama tačno u dan

Autor:

Zanimljivo je da je, prema nekim tumačenjima, još prije 500 godina Nostradamus pisao o požaru u Notr Damu i to baš na 15. aprila 2019. godine

3
A- A A+
notr dam Foto: Tanjug/AP Photo/Diana Ayanna)

 Požar koji je, prema prvim pretpostavkama, usled loše izvedenih sanacionih radova, u ponedjeljak poslepodne zahvatio parisku katedralu Notr Dam, odmah je dospio na naslovne stranice svjetskih medija.

U dramatičnim trenucima, urušila se struktura glavnog tornja ove poznate crkve, međutim oko 500 francuskih vatrogasaca uspjelo je ipak vatru staviti pod kontrolu.

Zanimljivo je da je, prema nekim tumačenjima, još prije 500 godina Nostradamus pisao o požaru u Notr Damu i to baš na 15. aprila 2019. godine, piše Kurir.

Navodno, kako prenosi Kurir, iz njegovih stihova je jasno da će Francuska i Italija (zemlja unutar koje se nalazi Vatikan) biti najviše emocionalno pogođeni, a ovaj događaj - prema navodima i tumačenjima spomenute poezije - uvod je u "povratak zla, koje dolazi nakon dugog stoljeća".

Teška borba! Sačuvana konstrukcija Notr Dama VIDEO

Kako prenosi Kurir, proročanstvo oživljava iz različitih astroloških tragova koji ukazuju na 15. april 2019. godine. Jedna od riječi koja preovladava u Nostradamusovim spisima je "emocije", i poklapa se sa onim što je predsjednik Emanuel Makron spomenuo kroz svoj Tviter nalog kada je opisivao ono što se dogodilo: "Notr Dam je u plamenu. Katolici i svi Francuzi, kao i svi građani, tužni smo što ovaj dio nas gori".

Sve vijesti