Mandić i Knežević ne smiju da napuste Podgoricu

Autor:

Optuženi lideri Demokratskog fronta (DF) Milan Knežević i Andriji Mandić neće smjeti da napuštaju Podgoricu, dok im to ne dozvoli sutkinja Suzana Mugoša.

0
A- A A+
DF, Andrija Mandić, Milan Knežević Foto: MONDO/Nikoleta Vukčević

  To piše u rješenju koje je Vijeće Višeg suda donijelo 28. januara a kojim je Kneževiću i Mandiću izrečena mjera nadzora zabrane napuštanja boravišta, pišu Vijesti.

"Ukoliko optuženi prekrše izrečenu mjeru nadzora, protiv njih se može odrediti pritvor. Izrečena mjera nadzora će trajati dok za to bude postojala potreba, a najkasnije do pravosnažnog okončanja postupka", piše u rješenju.

Sutkinja je, kako pišu Vijesti, povjerila podgoričkoj policiji da provjerava izvršenje izrečene mjere i naložila im da je obavijeste ukoliko osumnjičeni za terorizam u pokušaju napuste Podgoricu.

U obrazloženju rješenja, kako prenose Vijesti, Mugoša je napisala da je sud imao u vidu da su optuženi poslanici i da imaju potrebu za čestim službenim putovanjima po Crnoj Gori i van nje ali da je našao da ta okolnost nije od uticaja na drugačije odlučivanje.

"Ovo iz razloga što posao i obaveze vezane za posao bilo kog optuženog, pa i optuženog Mandić Andrije i Knežević Milana ne mogu imati preležni interes od potrebe nesmetanog vođenja krivičnog postupka koji je načinom na koji se ovi optuženi ophode prema dosadašnjoj mjeri oduzimanje putnih isprava - pasoš u određenoj mjeri ugrožena odnosno u toj mjeri da više ne ostvaruje svoju svrhu u cjelosti, potrebno je izreći i dodatno mjeru napuštanja boravšta - glavnog grada Podgorice", piše u rješenju.

Mandić i Knežević se vratili Vučićevim avionom

Putin Mandiću i Kneževiću: "Vi ste pravi heroji!"

Sve vijesti