“Želja je samo jedna: Crna Gora na EP!”

Autor:

Stefan Savić, Nikola Vukčević, Marko Simić i Stefan Mugoša imaju isti cilj u 2019. godini kada se igraju kvalifikacije za Evropsko prvenstvo.

“Želja je samo jedna: Crna Gora na EP!” Foto: MONDO

Stefan Savić je, kako smo i najavili, najbolji fudbaler Crne Gore za 2018. godinu! Po glasovima trenera i kapitena naših prvoligaša se vidjelo da dileme nije bilo - Savić je osvojio 92 boda, Stefan Mugoša je imao 20, a Stevan Jovetić i Marko Vešović po 15.

Tako je 27-godišnji defanzivac Atletiko Madrida treći put zaredom osvojio nagradu preskočivši Jovetića. Mirko Vučinić je nedodirljiv sa sedam, Jovetić ima dvije, a Marko Baša jednu.

Čini mi veliku čast što sam dobitnik još jedne važne nagrade u karijeri. Ovo nije samo nagrada, nju ne čini zlatna kruna, već osjećaj pripadnosti državi i narodu, sa čijom sastavom i grbom u srcu nastupam na svakoj svojoj utakmici u svijetu”, poručio je rođeni Mojkovčanin, koji se nadovezao...

Nagrada predstavlja podstrek da nastavim pobjedničkim stazama, da dres reprezentacije, moju porodicu i drage prijatelje predstavljam u najboljem mogućem svijetlu”.

“Bio sam samokritičan, da smanjimo greške”

Zamjenik kapitena “hrabrih sokola” zna da 2018. nije bila dobra, ali za 2019. kada nas čekaju kvalifikacije za Evropsko prvenstvo je imao - kapitensku poruku.

Cijenim da treba da radimo na održavanju prave atmosfere u našem Savezu, a posebnu pažnju treba posvetiti mlađim selekcijama. Neka nagrada bude podstrek za mlađe selekcije, da njihov uložen trud bude zalog za nova mjesta u našem timu”, obratio se nekadašnji igrač Brskova, BSK Borče, Partizana, Mančester sitija i Fiorentine.

Savić ima samo jedan san, a potrudiće da ga ostvari već u 2019. godini kada se igraju kvalifikacije za EP, te kada će se naša selekcija boriti u grupi A sa Engleskom, Češkom, Bugarskom i Kosovom.

Plasman na Evropsko ili Svjetsko prvenstvo će biti kruna moje karijere i zbog toga će FSCG i reprezentacija imati moju bezrezevnu defanzivnu podršku u tom projektu”, poručio je Savić.

A plasman na veliko takmičenje nije samo san stamenog defanzivca, već i Nikole Vukčevića, Marka Simića i Stefana Mugoše. Pomenuta trojica reprezentativaca su uz bivšeg reprezentativca Branka Boškovića dobili srebrni jubilej - trofej namijenjen igračima koji su odigrali 25 i više utakmica u dresu reprezentacije - a onda su jasno poručili.

Nadam se da ćemo sljedeće godine ispuniti dugo sanjani cilj i plasirati se na Evropsko prvenstvo”, bila je zajednička poruka Mugoše (27 utakkmica šest golova), Vukčevića (31 meč, jedan gol) i Simića (33 utakmice, jedan gol).

Bošković je crveni dres nosio na 25 mečeva, a postigao je jedan pogodak…

Sve vijesti