Lipsku pećinu posjetilo 30 hiljada turista!

Autor:

Lipsku pećinu je, tokom prethodne dvije godine, posjetilo ukupno 30 hiljada turista, a tokom ove sezone bilježi se rast posjeta stranih gostiju.

Direktor marketinga i prodaje u turističkom preduzeću “Lipska pećina”, Milena Raičević, kazala je agenciji Mina-business da je pećina za posjetioce otvorena 13. jula 2015. godine.

Ako uzmemo u obzir da smo tek u trećoj sezoni našeg poslovanja, vrlo smo zadovoljni sa do sada postignutim rezultatima. Iz godine u godinu broj posjetilaca konstantno raste, a tačne podatke o ovogodišnjim posjetama imaćemo na kraju sezone”, rekla je Raičević.

Ona je saopštila da cijena za turu pećinom iznosi 10,9 eura za odraslu osobu, za djecu do pet godina jedan eura, a za djecu od 5 do 15 godina 6,9 eura.

Imajući u vidu da Lipsku pećinu najviše posjećuju porodice sa djecom, za njih postoji povoljnost u vidu porodičnog paketa”, navela je Raičević.

 Ona je dodala da je, po završetku rekonstrukcionih radova i otvaranju renoviranih dionica puta Podgorica – Cetinje- Budva, turistička sezona u ovoj godini počela dolaskom domaćih i stranih gostiju.

Bez obzira na ovu otežavajuću okolnost, tokom ove sezone bilježimo rast posjeta stranih turista u odnosu na predhodne sezone. Razlika u broju posjeta se pokazala u predhodna dva mjeseca u individulanim, kao i u organizovanim grupnim posjetama”, kazala je Raičević.

Ona je navela da su u menadžmentu posebno ponosni što je, samo nakon dvije godine od otvaranja tog prvog speleološkog objekta u Crnoj Gori za turističke posjete, veliki broj ljudi koji žive u Crnoj Gori obišao pećinu.

Raičević je iz oblasti promocije posebno izdvojila projekat Turističke mape Crne Gore.

Turistička mapa obuhvata 20 najvažnijih atrakcija koje turista treba da posjeti na svom odmoru u Crnoj Gori. Na mapi su naconalni parkovi, stari gradovi i ostala značajna mjesta. Atrakcije su odabrane na osnovu komentara koje turisti ostavljaju na različitim modernim medijima, preporučujući atrakcije za posjetiti širom svijeta”, saopštila je Raičević.

Mape su distribuirane u predsezoni i potpuno su besplatne za smještajne kapacitete i rent a car agencije.

Koristimo priliku i da pozovemo preduzeća pomenutog tipa, kojima turisti svakako traže mape Crne Gore, da nam se jave i mape će im biti dostavljene. Za sada je distribuirano skoro 100 hiljada turističkih mapa”, dodala je Raičević.

Ona je kazala da je plan da se prate očekivanja gostiju i da se radi na tome da unutrašnji svijet pećine i njenih hodnika bude dostupan posjetiocima izgradnjom novih staza i njihovim osvetljavanjem, u skladu sa najsavremenijim svjetskim standardima.

Marketing tim će se i u narednom peirodu baviti praćenjem svjetskih trendova u internet oglašavanju i njihovom primjenom u promociji Lipske pećine”, zaključila je Raičević.