"Mogao je da otkaže prije plaćanja karte i hotela"

Autor:

Reagujući na javno saopštenje pijaniste Ratimira Martinovića, ministar kulture Janko Ljumović, rekao je da je “teško komentarisati osobu koja sebe poistovjećuje sa Betovenom”.

0
A- A A+

  Martinović se u otvorenom pismu obratio svojim kolegama u Crnogorskom simfonijskom orkestru, u kojem je saopštio da neće nastupiti na koncertu povodom Dana nezavisnosti Crne Gore koji se već drugu godinu održava u dvorani Kolarčeve zadužbine u Beogradu.

On je u saopštenju naveo da smatram da u njegovoj odluci ima mnogo više “patriotske muzike i čistog patriotizma nego u pristajanju da bude bedž na reveru, u promociji umjetnosti koja se ovako tretira”.

 Ministar kulutre je reagujući na izjavu Martinovića prokomentarisao da je "teško sada i ovdje komentarisati osobu koja sebe poistovjećuje sa Betovenom".

"Ratimir Martinović kao umjetnički direktor Don Brankovih dana muzike i samoproglašeni direktor Međunarodnog festivala KotorArt, ovim saopštenjem ne samo da pokazuje svoj neprofesionalizam već panično reaguje na okolnost da 50 dana prije početka Festivala nije opravdao utrošena sredstva za prošlogodišnje izdanje svoje manifestacije. Svoj neprofesionalizam donekle je mogao ublažiti otkazivanjem proba u Podgorici, odnosno prije kupljene avionske karte i plaćenog noćenja u Beogradu", kazao je Ljumović za RTCG.

Sve vijesti