Dinamit na podu, Garsija vratio titulu (FOTO)

Autor:

Dejan Zlatičanin nije odbranio titulu prvaka svijeta u WBC verziji. Majki Garsija nokautirao je našeg asa u trećoj rundi meča i tako poslije tri godine vratio pojas u svoje vlasništvo.

Od prvog minuta meča u MGM Grand Garden areni bilo je jasno da Zlatičanin ima rivala kakvog dosada nije susretao u ringu. Garsija je savršeno kontrolisao borbu, koristio prednost dužih ruku da drži crnogorskog boksera na distanci. čekajući priliku da zada pravi udarac.

U trećoj rundi je dobio šansu nakon neuspjelog napada našeg boksera. Zlatičanin je promašio lijevi direkt, Garsija je uzvratio strahovitim desnim aperkatom, potom pogodio u glavu rivala lijevim krošeom, a onda već grogiranog protivnika dokrajčio razornim desnim krošeom.

U prve dvije runde Dejan je pokušavao da priđe Garsiji i pokuša da mu zada udarac, ali je američki bokser bio fantastično pripremljen za borbu sa našim asom i nije napravio nijednu grešku. Početkom treće runde Zlatičanin jeste a Garsija je pokazao zašto ga nazivaju naslednikom Flojda Mejvedera i zabilježio 36.pobjedu u isto toliko mečeva u profesionalnom ringu. Bio je to njegov jubilarni 30. nokaut!

Pogledajte ključni trenutak meča razložen fotografijama. Počelo je promašajem Zlatičanina...

  Bašem asu dugo je trebalo da dođe svijesti. U svijest je vraćan nakon što mu je dat kiseonik. Garsija je dao izjavu tek nakon što je vidio da je Zlatičanin ustao.

Drago mi je da je Dejan dobro. Želim mu veliku karijeru. Jednom šampion uvijek šampion. Kontrolisao sam distancu, imali smo dobar plan, lijeva ruka je bila ključ“, rekao je Garsija nakon meča.

Američki bokser priznao je da je bio zabrinut za stanje svog rivala koji je dugo nepomičan ležao na podu.

Svi smo u uglu bili zabrinuti, nijednom rivalu ne želim ništa loše“, rekao je Garsija.

Na opasku da se po njegovoj formi ne vidi dvoipogodišnja pauza, Garsija je rekao: „Uvijek sam bio aktivan. Navijači su me motivisali, učinili me jakim, njima hvala“.

Izvor: YouTube

 Pogledajte ključne trenutke meča iz ptičje perpsektive:

Izvor: YouTube

 Prema prvim informacijama iz štaba Dejana Zlatičanina, on se osjeća dobro i težak nokaut nije ostavio nikakve zdrastvene posledice. 

Sve vijesti