• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste nam poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Metropolitan sezona 2016/2017 u Cineplexxu

Autor mondo.me

Sezona uživo prenosa opera iz Metropolitena počinje sa novom produkcijom Vagnerovog djela “Tristan i Izolda”

 Metropolitan sezona 2016/2017 u Cineplexxu Izvor: Promo/Cineplexx
Izvor: Promo/Cineplexx

Od ovog oktobra ljubiteljima alternativnog sadržaja omogućeno je da zavire u čarobni svijet njujorške operske kuće kroz veliko platno bioskopa Cineplexx Delta City.

Novu sezonu direktnih prenosa opera iz Metropolitena otvoriće stoti prenos Vagnerovog djela „Tristan i Izolda”, koji je zakazan za subotu, 8. oktobar, sa početkom u 18 časova.


Priča o Tristanu i Izoldi je srednjovekovna legenda o tragičnoj ljubavi, a novom produkcijom ove opere dirigovaće Sir Sajmon Ratle, koji se prvi put pojavljuje u uživo prenosima. Nina Stem igra vodeću ulogu Izolde, koju je izvodila u više operskih kuća širom svijeta, dok se u ulozi njenog saputnika Tristana našao australijski tenor Stjuart Skelton, koji je u Metu pjevao ulogu Sigmunda u operi “Prsten” 2013. godine. Ekaterina Gubanova i Evgenij Nikitin debituju u Metropolitenu pjevajući uloge Braganje i Kurvenala, dok se Rene Pape treću sezonu zaredom vraća na ovu pozornicu. Režiju ovog djela potpisuje Marijus Trelinski koji stoji iza duplog programa Metropolitena iz 2015. godine – “Jolanta” i “Dvorac Modrobradog”.

Karte su u prodaji i mogu se kupiti po cijeni od 9,00 eura po predstavi. Kupovinom 3 ili više karata za prikazivanje ostvaruje se pravo na sniženu cijenu karte od 7,20€ za sezonu 2016/2017.

Ljubitelji opere će imati priliku da u sezoni 2016/2017 pogledaju ukupno deset predstava, uključujući pet novih produkcija i tri premijere, koje će biti prikazane uživo u visokoj rezoluciji u bioskopu Cineplexx Delta City.

Sezona direktnih prenosa u Crnoj Gori donosi prvo izvođenje opere komponovane 2000. godine, „Ljubav izdaleka“, finske kompozitorke Kaije Sarihao, koja je premijerno izvedena u Metropolitenu ove sezone.

Svoju premijeru u visokoj rezoluciji imaće i Verdijev biblijski ep „Nabuko“, sa Plasidom Domingom u naslovnoj ulozi, ali i Mocartova opera „Idomeneo”, kojom će dirigovati muzički direktor Metropolitena, Džejms Livajn.

Posjetioci bioskopa Cineplexx će moći da pogledaju nove produkcije Gunoove opere „Romeo i Julija“, sa Dianom Damrau i Vitorijom Grigoloom u ulogama Šekspirovih tragičnih ljubavnika;  Dvoržakove „Rusalke“ sa Kristinom Opole u njenom prvom nastupu u Metropolitenu i to u ulozi kojom se proslavila u svijetu, i Štrausovog„Kavaljera sa ružom“, sa Rene Fleming kao Maršalin i Elinom Garančom u ulozi Oktavijana.

Nova sezona donosi i Mocartovu tragikomičnu operu „Don Đovani“ sa Sajmonom Kinlisajdom u njegovom prvom nastupu u Metropolitenu, Verdijevu „Travijatu“ sa Sonjom Jončevom u ulozi Violete, dok će svoj uspijeh iz prethodnih sezona ponoviti fenomenalni duo Ana Netrepko i Dmitrij Hvorostovski kao predvodnici opere „Evgenije Onjegin“ Petra Iljiča Čajkovskog.

METROPOLITEN SEZONA 2016/2017 uživo prenosi u CINEPLEXXU
Izvor: YouTube


Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA