• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste nam poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zagrebačka filharmonija na Cetinju za Dan državnosti

Autor mondo.me

Gala koncertom Zagrebačke filharmonije na Letnjoj pozornici, crnogorska prijestonica Cetinje obeležiće Dan državnosti 13. jul i jubilej 110 godina od obnove kraljevine Crne Gore.

 ct19.jpg Izvor: MONDO

Ovo je dogovoreno na sastanku gradonačelnika Cetinja Aleksandra Kašćelana i direktora Zagrebačke filhramonije Mirka Boha.

Cetinje će ovim koncertom obilježiti i 250 godina od rođenja jednog od najvećih kompozitora svih vremena Ludviga van Betovena.

"Ovakav koncert i orkestar priliče Cetinju u godini važnih jubileja, ali i zbog toga što Cetinje jeste istinska prijestonica kulture i mesto koje neguje osoben muzički izraz, koji je prepoznatljiv, smislen i upečatljiv. Cetinje je u crnogorskim prilikama kolijevka klasičnog muzičkog izraza, čemu je znatno doprinijela dinastija Petrović-Njegoš. Zato je u godini kada obilježavamo jubilej - 110 godina od obnove kraljevine, bilo logično da na Cetinju imamo gala koncert klasične muzike u izvođenju znamenite Zagrebačke filharmonije, koja iza sebe ima 149 godina vrhunskog muziciranja", rekao je Kašćelan.

Zagrebačka filharmonija trebalo bi da se na Cetinju predstavi sa orkestrom koji broji više od 70 članova, kao i kompozicijama crnogorskih i hrvatskih kompozitora. Na repertoaru će se naći i djela Betovena.

Možda ce vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA