• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste nam poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pozorišna predstava "Jerihonska ruža" na Žabljaku

Autor mondo.me

Večeras (ponedjeljak, 18. jun) u 20h u Centru za kulturu Žabljak, biće izvedena predstava Jerihonska ruža po tekstu Diane Meheik, u režiji Mirka Radonjića, a u koprodukciji JU Zahumlje Nikšić i NVU ART 365 Podgorica.

 Pozorišna predstava "Jerihonska ruža" na Žabljaku Izvor: Promo/art365
Izvor: Promo/art365

Projekat su podržali Kancelarija za borbu protiv trgovine ljudima, Ministarstvo kulture i Opština Nikšić.

Priča bazirana na istinitoj sudbini žrtve trgovine ljudima, govori o našem vremenu koje sa marljivom strpljivošću, mimo svih borbi za ljudska prava, iznalazi načine da nasilje nad čovjekom učini pravosnažnim. Predstava je namijenjena onima koji i dalje vjeruju da čovjek nije na prodaju.
Glavna okosnica drame je istinita priča o Oleni Popik, dvadesetjednogodišnjoj prostitutki iz Ukrajine koja je godinama preprodavana od klijenta do klijenta, vođena od jednog do drugog vlasnika, da bi na kraju, ostavljena u bolnici u Mostaru, umrla bolujući od teških polnih bolesti.

Kroz komad se postavlja temeljno pitanje: koliko je naš život uopšte naš ako smo lišeni vlastitog tijela, vlastitih misli, vlastitog imena i vlastitog jezika? Izmještena iz svog habitusa, nekadašnja Olena, a sadašnja Amal, suočava se sa svijetom kao vječni stranac, bez vlastitog doma u geografskom, ali i metaforičkom smislu.

Jerihonska ruža je biljka koja luta pustinjom ne nalazeći izvor da pusti svoje korijenje, a ova istoimena drama je posveta svim takvim lutalicama, vječnim strancima.

Dramski tekst Diane Meheik nagrađen je specijalnom nagradom Predsjednika Italije na medjunarodnom radiodramskom festivalu PRIX ITALIA.

Glumci - Jelica Vukčević, Nikola Perišić, Nada Vukčević, Jovan Krivokapić, kostim- Lina Leković, tehničko vodjstvo- Vasilije Todorović, producenti - Branimir Žugić i Marko Jaćimović

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA