Srbija: Premijerka i ministarka zaratile zbog taksista

Autor:

Ana Brnabić, premijerka Srbije, i Zorana Mihajlović, ministarka saobraćaja, našle su se u “klinču” zbog taksista koji već danima blokiraju saobraćaj u centru Beograda, piše Kurir.

Srbija: Premijerka i ministarka zaratile zbog taksista Foto: Tanjug/Tanja Valič

List navodi da je prvo srpska premijerka šokirala izjavom „da kompanija Kar go ne krši zakon, već apsolutno pronalazi rupu u njemu“, kao i „da su taksisti pravili taj zakon“,a potom je ministarka uzvratila saopštenjem „da u ovom zakonu nema rupa i da kompanija Kar go radi nelegalno“!

Kurir navodi da nadležni organi već danima poručuju da mora da se poštuje zakon, ali je premijerka iznenadila jer dosada niko od nadležnih nije rekao da Kar go ne krši zakon i nije pominjao rupe u propisima

To što radi kompanija Kar go nije kršenje zakona, već apsolutno pronalaženje rupa u njemu! Mi o tome možemo da razgovaramo kako da promijenimo zakon. Ali ta taksi udruženja koja danas maltretiraju građane učestvovala su u pravljenju tog i takvog zakona”, rekla je Brnabićeva.

Kurir navodi da je odmah reagovalo i Ministarstvo saobraćaja, građevinarstva i infrastrukture, na čijem čelu je Zorana Mihajlović.

U Zakonu o prevozu putnika u drumskom saobraćaju nema nikakvih rupa, kako se pokušava predstaviti u delu javnosti, već je reč o pokušajima da se opravda nelegalno obavljanje prevoza udruženja Kar go”, saopštili su.

Oni tvrde da su prije donošenja zakona alternativne kompanije za prevoz koristile postojanje više zakona koji su nedovoljno precizno određivali istu oblast.

Nedvosmisleno je da se određena udruženja bave organizovanjem nelegalnog taksi prevoza, suprotno važećem zakonu. Djelatnost koju obavljaju ovakve firme nije pružanje pomoći članovima na putu, kako predstavnici ove kompanije pokušavaju da ga objasne, vrijeđajući time inteligenciju građana, niti je pružanje usluge pametnog prevoza u gradovima, koji u važećoj klasifikaciji delatnosti Srbije nigde ne postoji”, tvrde u srpskom ministarstvu saobraćaja.

Sve vijesti