Nove tenzije u Venecueli (FOTO, VIDEO)

Autor:

Policija Venecuele na učesnike protesta opozicije u Karakasu ispalila je suzavac, dok su demonstranti bacali molotovljeve koktele.

0
A- A A+
venecuela karakas Foto: Tanjug/AP Photo/Fernando Llano

  Samoproglašeni predsjednik i lider opozicije u Venecueli Huan Gvaido poručio je svojim pristalicama tokom protesta u Karakasu da su demonstracije nepovratan proces i da će se nastaviti svakoga dana dok se ne dostigne sloboda.

"Na pravom smo putu, nema povratka", poručio je Gvaido.

Venecuela gori! Amerikanci za sve krive Ruse

On je najavio da će od danas početi serija štrajkova koja bi na kraju dovela do generalnog štrajka, prenose mediji.

"Ako je režim mislio da smo dostigli maksimalan pritisak, na mogu ni da zamisle koliko možemo da podnesemo", poručio je Gvaido okupljenima.

Izvor: YouTube/Fox News

Istovremeno, u Karkasu su juče organizovane provladine demonstracije, za koje predsjednik Nikolas Maduro kaže da su organizovane povodom proslave Međunarodnog dana rada, 1. maja.

Predsjednik Maduro ranije je u televizijskom obraćanju opisao Gvaidove pristalice kao "malu grupu" čiji plan je propao, dok je lider opozcije ponovio pozive građanima Venecuele da izađu na ulice kako bi dovršili ono što je on nazvao "posljednjom fazom" njegovih napora da svrgne Madura.

U sukobima opozicije i policije u utorak je, prema zdravstvenim zvaničnicima Venecuele, povređeno 69 ljudi, od kojih je dvoje zadobilo prostrijelne rane.

Rojters javlja da je u sukobima ranjeneo najmanje 100 ljudi.

Sve vijesti