Olimpijakos ide ka ABA: "To je njihov fokus"

Autor:

"Oni pominju i jaku aviokompaniju koja će da snosi troškove putovanja", rekao je Dušan Ivković za TV Arena sport o konkretnim potezima Pirejaca.

0
A- A A+
Olimpijakos Foto: MN Press

Olimpijakos je minule zime zaprijetio da će napustiti grčko prvenstvo i u tome je očigledno krajnje ozbiljan.

Osim razgovora sa predstavnicima ABA lige i aktivnom razmatranju mogućnosti selidbe na Jadran, funkcioneri atinskog kluba pozivaju i svoje prijatelje radi konsultacije o daljim potezima.

Jedan od njih je i Dušan Duda Ivković, čuveni srpski stručnjak koji je vodio Olimpijakos do dvije titule šampiona Evrope - 1997. i 2012. godine.  

Gostujući u emisiji "U obruču" na TV Arena sport, Ivković je govorio o aktuelnom trenutku grčkog velikana, koji prolazi kroz mučnu sezonu.

"Ne mogu cijelog vijeka Spanulis i Printezis da igraju 'dva na dva'", slikovito je opisao on, sa jasnom aluzijom na izostanak važnih i neophodnih promjena nakon niza velikih uspjeha, osvajanja uzastopnih evropskih titula (2012, 2013) i serije plasmana na Fajnal-for turnire Evrolige.

 "Olimpijakos na tom polju ništa nije uradio. Čak je i izgubio svog najtalentovanijieg igrača, Papapetrua (prešao u Panatinaikos, prim. aut), koji je prošlog ljeta bio kum Printezisu. Uz to, izgubili su i Slukasa, a pogledajte kako on funkcioniše kod Željka (Obradovića, u Fenerbahčeu)".

"Postoji priča u Olimpijakosu. Kada je vlasnik Panatinaikosa (Dimitris Janakopulos) zaprijetio da će uzeti Mancarisa, Olimpijakos je, da bi ga zadržao, dao njemu više novca nego Slukasu", otkrio je Ivković.

Prema njegovim informacijama i saznanjima, napuštanje grčke lige zaista je cilj kluba iz "Dvorane mira i prijateljstva".

"To je njihov određeni fokus u ovom momentu, da budu kao Makabi, Nimburk... ABA liga time sigurno neće izgubiti na kvalitetu, jer Olimpijakos ima licencu i liga će da bude jača. Sa druge strane, oni pominju i jaku avio kompaniju koja će da snosi troškove putovanja... Na tome je njihov fokus i nemaju prepreku iz Evrolige", dodao je Ivković.

Sve vijesti