Beograđanka još u pritvoru,Dačić zahtijeva odgovor

Autor:

Sud u Kotoru odbio prigovor advokata na određivanje pritvora Beograđanki Sari Vidak, osumnjičenoj da je napala sudiju, tako da ona ostaje u pritvoru do 30 dana. Ivica Dačić traži objašnjenja zvanične Podgorice...

Beograđanka još u pritvoru,Dačić zahtijeva odgovor Foto: MONDO/Mladen Stojović


Povodom pritvaranja srpske državljanke danas je reagovao srpski šef diplomatije koji je rekao da Beograd insistira na nediskriminatorskom postupanju prema državljanima Srbije u Crnoj Gori i traži da se u slučaju pritvaranja Sare Vidak utvrdi da li je njeno srpsko porijeklo bio razlog pritvaranja.

Ivica Dačić je na konferenciji za novinare rekao da je konzul Srbije u Crnoj Gori posjetila našu državljanku koja se nalazi u pritvoru i da je kontaktirana njena majka.

"Konzul ju je obišla u pritvoru i videla u kakvom je stanju", reka je Dačić i dodao da je Srbija iskoristila pravo da pomogne u ovom slučaju.

Sudija Špiro Pavićević, naime, je pritvor odredio ranije po zahtjevu osnovnog državnog tužilaštva, koje Vidak (20) tereti da je počinila krivično djelo napada na službeno lice, odnosno sudiju Suda za prekršaje Jelenu Stanišić.

Vanraspravno vijeće Osnovnog suda u Kotoru odbilo je prigovor našeg advokata advokata Srđana Lješkovića na određivanje pritvora i zahtev za puštanje na slobodu, izjavila je Olivera Vidak, Sarina majka.

Iz drugog ugla: Je li Beograđanka napala sutkinju?


"U toku dana ponudićemo jemstvo od 10.000 eura, pasoše Srbije i Kanade čiji je Sara državljanin, kao i njenu ličnu kartu, izdatu u Beogradu. Pristajemo da sud odredi obavezno javljanje policijskoj stanici u mestu koje joj se odredi za boravište", rekao je za "Novosti" advokat Lješković.

Generalni konzul Srbije u Konzulatu u Herceg Novom, Zoran Dojčinović, rekao je da se pomno prati slučaj naše državljanke.

Stanišićeva tvrdi da ju je Vidak fizički napala nakon što je njenom dečku izrekla prekršajnu kaznu, dok druga strana tvrdi suprotno, odnosno da je sudija najprije verbalno i fizički nasrnula na Beograđanku, a kada je shvatila šta je uradila optužila je djevojku da ju je napala dok je obavljala dužnost.

Tagovi:
Sve vijesti