Iz drugog ugla: Je li Beograđanka napala sutkinju?

Beograđanki Sari Vidak juče je određen pritvor do 30 dana nakon incidenta koji se dogodio u kotorskom Sudu za prekršaje. Njena majka Olivera tvrdi da napada na sutkinju tog suda nije bilo.

Iz drugog ugla: Je li Beograđanka napala sutkinju? Foto: MONDO/Olivera Vidak

Porodično ljetovanje Sare Vidak, njene majke Olivera i dečka Stevana Prpe pretvorilo se u pravu golgotu nakon što je Beograđanki određen pritvor od 30 zbog navodnog fizičkog napada na sutkinju kotorskog Suda za prekršaje.

Sarina majka Olivera za MONDO je ispričala šta se prije dva dana dešavalo u Kotoru.

Stevan Prpa, Sarin dečko, je kako kaže Olivera, imao saobraćajni incident na jednom kotorskom parkingu nakon čega je oštećeni zahtijevao da se o događaju obavijesti policija. Iako kaže da materijalne štete nije bilo, policija je sačinila zapisnik nakon čega su upućeni u kotorski Sud za prekršaje.

Olivera Vidak šokirana je načinom na koji je cijeli slučaj predstavjen u medijima, gdje je kako kaže njena ćerka predstavljena kao nevaspitana, bahata i problematična, što kako kaže nije tačno. "Ona je dobro dijete, nikada nije osuđivana, nikada nije imala problema sa policijom. Student je dva fakulteta", kaže Olivera. I dok je ogorčena na rad kotorske sutkinje, na postupanje policije nije imala zamjerki.

"Nakon što je sutkinja Jelena Stanišić vidjela da smo strani državljani, bila je kategorična da naš slučaj ne treba da rješava ona i insistirala je na tome da odemo u policiju. Bukvalno nas je izbacila iz kancelarije, bila je drska i neprijatna sve vrijeme.Na vratima suda upitali smo policajca da li smo na pravom mjestu, što je on i potvrdio, ali smo ipak otišli i do stanice policije. Tamo su nam rekli da se vratimo u Sud za prekršaje, što smo i uradili", priča Olivera.

Ona kaže da je sutkinja vidno iznervirana shvatila da su oni u pravu i da je nastavila arogantno da se ponaša. Sutkinja je odredila novčanu kaznu u iznosu od 90 eura i cijeli slučaj bi bio okončan da nije napravljena grešku u zapisniku.

Sara Foto: MONDO

  "Pošto sam ja vlasnik vozila, primijetila sam da registarski broj nije tačan i zahtijevala sam da se to ispravi da ne bih imala problema na granici ili kasnije, kada odlučimo da napustimo Crnu Goru. Takođe, sutkinja nije dozvolila da Sarin momak koji je bio za volanom u trenutku saobraćajnog incidenta da izjavu, pa sam zahtijevala i da se njegova izjava unese u zapisnik", kaže Olivera i dodaje da je u trenutku dok je pokušavala da ispravi grešku sutkinja izašla iz sudnice i verbalno ih napala.

"Vikala je i zahtijevala da napustimo zgradu Suda, u jednom trenutku je rekla 'mrš napolje'. Sara joj je prišla zahtijevajući da ispravi grešku u zapisniku, a ona je uhvatila za ruku pokušavajući da je odgurne. Moja ćerka je tada izvrnula ruku kako bi se oslobodila i rekla joj da nema pravo da je drži za ruku, nakon čega je Stanišić zaurlala kao da je ona napadnuta", priča majka Beograđanke za MONDO.

Ono što je uslijedilo nakon toga šokiralo je Oliveru, Saru i njenog momka.

"Sutkinja je vikala, dozivala obezbjeđenje, a u jednom trenutku se činilo kao da želi samu sebe da povrijedi kako bi cio slučaj dobio dramatičniji epilog. Stigla je policija, mene su odgurnuli, a Saru priveli zbog napada na službeno lice", priča Olivera i dodaje da je u jednom trenutku Sari pozlilo nakon ogromnog stresa koji je doživjela (Sari je ukazana pomoć u prostorijama kotorskog Suda za prekršaje -glavna slika).

Sara Foto: MONDO

  Djevojka je saslušana u kotorskoj stanici policije, nakon čega je tužiteljka zahtijevala da bez prisustva advokata potpiše izjavu što Sara nije htjela da učini. Porodica je angažovala advokata, ali je Sara juče sprovedena u spuški zatvor. Kako nam je rekla Olivera, obzirom da je njena ćerka državljanin Srbije ali i Kanade, narednih dana očekuje da će je predstavnici kanadske ambasade posjetiti u Spužu. Olivera kaže da su Kanađani šokirani događajem.

Napala sutkinju u Kotoru, odmah uhapšena

Sve vijesti