Đukanović: Evidentan napredak mojkovačke opštine

Autor:

Evidentan napredak Opštine Mojkovac poslednjih godina istovremeno je i prepoznatljiv pokazatelj ispravnosti kursa državne politike, rekao je crnogorski predsjednik Milo Đukanović.

0
A- A A+
Milo Đukanović Duško Marković DPS Foto: MONDO/Jovana Delać

  On je uputio čestitku, povodom 13. avgusta – Dana Opštine Mojkovac, predsjednicima Opštine i Skupštine Ranku Mišniću i Dragomiru Mrdaku, odbornicima, svim građanima Mojkovca i učesnicima svečane sjednice.

Mojkovac važna adresa Vladinih razvojnih politika


"Istorija Mojkovca, kao neodvojivi dio slavne crnogorske istorije, koji je nekada predstavljao trgovačko i rudarsko čvorište ovog dijela Balkana, ovjekovječena je veličanstvenom žrtvom Mojkovačke bitke, simbolom vjekovne crnogorske borbe za slobodu, koja je svoj puni smisao i izraz dobila obnavljanjem države mirnim putem prije dvanaest godina", kazao je Đukanović.

U tim procesima Mojkovac je, kaže on, postao jedna od tvrdih uporišnih tačaka moderne Crne Gore, najmlađe članice NATO alijanse, i zemlje kandidata na pragu Evropske unije, važnog faktora regionalne stabilnosti.

Prema njegovim riječima, evidentan je napredak koji je mojkovačka opština ostvarila poslednjih godina i istovremeno je i prepoznatljiv pokazatelj ispravnosti kursa državne politike.

"Siguran sam da će i u novoj fazi u kojoj ćemo se fokusirati na dinamičniji ekonomski i institucionalni razvoj radi dostizanja evropskog kvaliteta života za naše građane, Mojkovac sa svojim prirodnim potencijalima i sa svojim ljudima, imati posebno zapaženo mjesto i ulogu", poručio je Đukanović.

On je kazao da u svim progresivnim nastojanjima Mojkovac može računati na punu podršku sa nivoa Države.

Markoviću nagrada opštine Mojkovac

Sve vijesti