Spašeno 13 osoba na moru!

Autor:

U akciji spasilačkih plovila SAR 1 i 3 Uprave pomorske sigurnosti spaseno i bezbjedno vraćeno na kopno ukupno 13 osoba.

0
A- A A+
čamac jedrilica more Foto: MONDO

  Danas, od 16.25 do 17.20 brodovi Uprave pomorske sigurnosti, SAR 1 i SAR 3 su dali asistenciju za dvije jedrilice, jedan gliser, jedan ribarski čamac, dva "gumenjaka" i jednu "pasaru".

U prvoj akciji,plovila SAR 1 i 3 su zbog jakog nevremena  u Barskom akvatorijumu spasili čamac u kojem su bile dvije osobe. Čamac se nalazio kod marine Bar.

čamac jedrilica more Foto: MONDO

Nakon toga, odmah na ulasku u barsku marinu, SAR 1 je prihvatio  jedrilicu sa slomljenim jarbolom i pokvarenim motorom, koja je ostala  bez pogona u blizini Šušnja. Jedrilica je dotegljena do marine.

U akciji je učestvovao i čamac Lučke kapetanije Bar, koji je pomogao u tegljenju jedrilice.

Za to vrijeme, brod SAR 3 je od Ulcinja prema Baru kod Bigovice prihvatio jedan gumenjak sa četiri osobe u njemu i pasaru sa dvije osobe.

Izvor: MONDO

Iza Volujice je prihvaćen i  čamac sa dvije osobe na 2 NM ka Velikom pijesku. Kako javljaju, iza lukobrana je prevrnut čamac sa dvije osobe koje su spašene. Jedana osoba je medicinski zbrinuta.

Najduže je trajala potraga za" pasarom" sa dvoje osobe koju je vjetar koji je dostizao 40 čvorova, odbacio daleko od obale. No iza nepunih 20 minuta i ta je potraga uspješno okončana.

Izvor: MONDO

Sve vijesti