Marković: Nijesmo ništa obećali Vučiću

Autor:

Iz Vlade su demantovali navode predsjednika Srbije Aleksandra Vučiča, da mu je premijer Duško Marković tokom boravka i u Beogradu 2017. obećao da će Crna Gora voditi računa o interesima Srbije pred važne i značajne datume.

Iz Vlade su kratko saopštili da premijer Marković nije u tom kontekstu ništa obećao Vučiću već da je govorio o unaprijeđenju položaja Srpske zajednice u Crnoj Gori, renosi RTCG.

“Crna Gora i ova Vlada će biti snažno posvećena, ne samo očuvanju i unapređenju položaja srpske zajednice,nego pažljivom odnosu prema onome što su glasovi ili nezadovoljstvo i primedbe koje dolaze iz srpske zajednice. Predsedniče, želimo da o tim pitanjima razgovaramo sa vama i sa vašom Vladom. Za taj dijalog nam nisu potrebni posrednici niti političke platforme bilo koje stranke. Želim da vas uvjerim da je srpski jezik ćirilica ustavna kategorija, da iz budžeta u okviru naših mogućnosti podržavamo i podstičemo poziciju srpske zajednice, ali ako postoje problemi, a vjerujem da postoje ako postoji više prostora. Spremni smo da zajedno sa vama taj prostor širimo i da pronalazimo najbolje odgovore, jer je to u duhu našeg prijateljstva i našeg ukupnog ukupnog interesa”, jasan je bio Marković.

Vučić: Hvala vam!

Sve vijesti