OVO SU DJEČACI spaseni iz pećine u Tajlandu VIDEO

Autor:

Tajlandska bolnica Čijang Raj, u kojoj se oporavljaju 12 dječaka i njihov trener koji su spaseni iz pećine, objavila je danas prvi snimak na kome se vide dječaci u bolničkim krevetima. Neki omamljeni za izvlačenje.

0
A- A A+

Kako se vidi na snimku, dječaci su prikazani u izolacionoj prostoriji sa zelenim hirurškim maskama, kako razgovaraju sa medicinskom sestrama i drže dva prsta u znaku pobjede.

Izvor: Youtube/NBC

Iza stakla su roditelji djece, neki od njih plaču i mašu im "kroz" staklo.

Drama u pećini posle spasavanja dečaka! (FOTO)

Direktor bolnice izjavio je na konferenciji za novinare da su "svi snažni u umu i srcu", prenijela je agencija AP.

Dječaci i njihov trener spaseni su iz poplavljene pećine Tam Luang poslije 17 dana provedenih u njoj.

Oni su izgubili na težini, ali su u dobrom stanju, a ljekari su saopštili da je grupa dobro brinula o sebi.

DJECA USPAVANA ZA IZVLAČENJE

Neki od dječaka izvučeni su na nosilima dok su bili "uspavani" rekao je danas za Frans pres jedan od spasilaca, bivši komandos tajlandske mornarice koji je učestvovao u operaciji spasavanja.

Spasioci svjetske klase

Tajland je pozvao u pomoć 13 gnjuraca svjetske klase, među kojima i Australijanca Ričarda Harisa, koji je anesteziolog i gnjurac, rekao je danas vođa kriznog štaba Narongsak Osotanakor. On je rekao da operacija evakuacije ne bi mogla da se sprovede bez tog australijskog ljekara. Jedan video spasilaca prikazuje djecu pod sedativom kako se izvlače iz pećine na nosilima.

"Neki od njih su bili uspavani, drugi su mrdali prstima (kao da) su bili omamljeni. Ali su disali", rekao je komandant Čajananta Piranarong, posljednji gnjurac koji je izašao iz pećine.

On je rekao da je njegov posao bio da obezbijedi da prođu ka izlazu, i dodao da su djeca bila privezana za nosila pre evakuacije.

Ljekari su postavljeni duž pećine Tam Luang i provjeravali stanje njihovog pulsa.

Vođa vladajuće hunte Prajut Čan-O-Ša potvrdio je danas da su spasioci dali djeci "lakši sedativ" da im pomognu da se smire dok izvlače iz pećine.

Opasna operacija izvlačenja djece stare od 11 do 16 godina i njihovog 25 godina starog trenera trajala je tri dana da ih izvedu iz te djelimično poplavljene pećine sa uskim prolazima. Ni jedan od njih 13 nije se ranije bavio gnuranjem, a neki nisu znali ni da plivaju.

Tajlandske vlasti danas su prikazale dječake u bolnici kako raspoloženo mašu.

Tagovi:
Sve vijesti