Ljekari traže smjenu Hrapovića!

Autor:

Sindikat doktora medicine zatražio je danas hitnu smjenu ministra zdravlja Kenana Hrapovića za koga se, kako navode, vezuju brojni skandali koji nijesu bili povod za njegovo razrješenje.

Ljekari traže smjenu Hrapovića! Foto: MONDO/Gordana Bojanić

Direktor Klinike za ginekologiju i akušerstvo Vojislav Miketić razriješen je danas sa te dužnosti, nakon što je Hrapović zatražio njegovu hitnu smjenu zbog slučaja zamjene beba prilikom otpusta iz porodilišta Kliničkog centra Crne Gore (KCCG).

Predsjednica Sindikata doktora medicine, Milena Popović Samardžić, kazala je da to sugeriše dvostruke aršine Vlade.

Smijenjen direktor Klinike za ginekologiju„Tražimo hitnu smjenu Hrapovića, za kojega se vezuju brojni skandali a koji nisu bili povod njegove smjene“, poručila je Popović Samardžić.

Prema njenim riječima, potrebno je stati sa postavljanjem političara, a ne stručnjaka, na važne pozicije u zdravstvu.

„Stati sa žrtvovanjem ljekara, i ovo je naša poruka cijeloj Vladi. Ljekari će se najzad probuditi i stati u zaštitu svojih interesa“, naglasila je Popović Samardžić.

Kako je kazala, država ništa ne čini da ambijent učini sigurnim za rad ljekara, i vrlo lako ih se odriče.

„Možda je vrijeme da se pokaže kako bi izgledao jedan dan u Crnoj Gori da ljekari stanu“, dodala je Popović Samardžić.

Doktori ogorčeni:Ko u Crnoj Gori radi više od nas?U Sindikatu su, kako je navela, vrlo razočarani i sa javnim nastupom i reakcijama direktorice KCCG Zorice Kovačević.

„Koja u brojnim slučajevima nije bila na visini zadatka kada je ljekare trebalo odbraniti od javnog linča ili zaustaviti njihov odliv iz javnog zdravstva, zbog čega smatramo da bi trebalo da se povuče sa mjesta direktorice najveće crnogorske ustanove“, zaključila je Popović Samardžić.

KCCG: Zdravstvenim radnicima status službenog lica

Ljekari traže povećanja plata

Tagovi:
Sve vijesti