Smijenjen direktor Klinike za ginekologiju

Autor:

Direktor Klinike za ginekologiju i akušerstvo Vojislav Miketić razriješen je danas sa te dužnosti, saopšteno je iz Kliničkog centra Crne Gore. Smjenu Miketića danas je zatražio ministar zdravlja Kenan Hrapović.

Smijenjen direktor Klinike za ginekologiju Foto: MONDO/Gordana Bojanić

„Obavještavamo javnost da je, povodom do sada nezabilježenog incidenta u Odjeljenu za terminsku novorođenčad, razriješen sa dužnosti direktor Klinike za ginekologiju i akušerstvo“, kaže se u saopštenju KCCG.

Ministar zdravlja Kenan Hrapović je, nakon sastanka sa direktoricom KCCG Zoricom Kovačević, zatražio hitnu smjenu direktora Klinike za ginekologiju i akušerstvo, kao i identifikovanje odgovornosti i kazne za sve aktere ovog nemilog događaja.

U saopštenju Ministarstva zdravlja navodi se da je nedopustivo je da se u 21. vijeku dešavaju takvi propusti, i da za to teret odgovornosti moraju ponijeti svi koji učestvuju u organizaciji rada i nadzoru nad sprovođenjem važećih protokola.

„Izražavamo žaljenje zbog neprijatnosti koju je porodica doživjela u najvećoj i najznačajnijoj ustanovi crnogorskog zdravstvenog sistema, koja iza sebe ima višedecenijsku tradiciju posvećenog odnosa prema pacijentima“, kaže se u saopštenju.

Iz Kliničkog centra ranije su saopštili da je razriješena dužnosti načelnica i glavna sestra Odjeljenja za terminsku novorođenčad, a da je KCCG pokrenuo krivični postupak protiv odgovorne medicinske sestre zbog sumnje da je u pitanju sabotaža, a ne slučajni propust.

Medicinska sestra namjerno zamijenila bebe?

Tagovi:
Sve vijesti