Milačić: Remetimo im decenijske političke monopole

Autor:

Pojedinci iz opozicije ne boje se rasipanja glasova o kojem govore, koliko se plaše novih i kvalitetnih mladih snaga koje smetaju njihovim decenijskim političkim monopolima, ocijenio je lider Prave Crne Gore, Marko Milačić.

Milačić: Remetimo im decenijske političke monopole Foto: MONDO/Mladen Stojović

Dakle, nije tu riječ o strahu od rasipanja glasova, već o strahu od smjene političkih generacija, od novog i čistog“, smatra Milačić.

Prema njegovim riječima, ta prevara o rasipanju glasova pojavila se čak i na prethodnim predsjedničkim izborima.

Gdje ni u teorijskoj ravni ne postoji rasipanje glasova, ne postoji cenzus, ali ipak smo slušali prevarantske teze o navodnom rasipanju glasova. Motiv je bio isti: strah od konkurencije, uvijen u oblande priče o rasipanju glasova“, naveo je Milačić u saopštenju.

On je kazao da građane rasipanjem glasova iz izbora u izbore plaše oni političari koji i sa tim svojim nerasutim glasovima nijesu uradili ništa prethodnih decenija.

Oni koji su u poslednjih 30 godina rasuli milione glasova. Oni koji su kao šapom stavili monopol na bavljenje politikom, misleći da su samo oni Bogom dani da predstavljaju narod“, dodao je Milačić.

On je poručio da se u Pravoj Crnoj Gori nijesu uplašili, jer se, kako je naveo, ne vode istim idealima.

Ne plašimo se, jer smo različiti. Ne plašimo, jer je pred nama budućnost, a pred njima prošlost. Stoga, pozivam sve, a naročito mlade snage da se okanu starih, istrošenih lidera, koji troše našu mladost kao da su nas nečim zadužili“, kazao je Milačić.

On je poručio mladima da više ne budu „statisti u političkim trilerima“.

Ne dozvolite da vam političko učešće svode na lijepljenje plakata i dijeljenje flajera i stajanje u trećim redovima na pres konferencijama“, naveo je MIlačić.

On je pozvao mlade da dođu „u porodicu Prave Crne Gore“.

I da od onog koji se ništa ne pita, postanete onaj koji donosi odluke, od onog koji aplaudira, postanete onaj koji govori na skupovima, od onog koji popunjava partijske liste, do onog koji ih nosi, i, ono najvažnije - onaj koji radi ono što misli da je ispravno, a ne ono što mu kažu partijski lideri“, naveo je MIlačić.

Kako je kazao, Prava Crna Gora u Podgorici nudi koncept modernog grada, ali koji itekako brine o svojoj kulturno-istorijskoj baštini, koja se, kao dio šireg procesa iskorjenjavanja identiteta, uništava.

Prema riječima Milačića, grad nijesu samo zgrade, grad su prije svega ljudi i njegova baština, njegova duša.

Prava Crna Gora će se boriti istovremeno i za dušu ovog grada, ali i za modernost: od podizanja iz pepela Nemanjinog grada gdje je rođen otac Svetog Save, Stefan Nemanja, pa do borbe za moderna grad sa svim sadržajima dostojnim vremena u kome živimo“, zaključio je Milačić.

Sve vijesti