Pronađena pedalina, sjutra nastavak potrage

Autor:

U potragu su uključena tri plovila i helikopter, planirano je i da se uključi Vojska Crne Gore i obaviješteni su svi brodovi koji ulaze u crnogorske vode da obrate pažnju ako uoče tijelo

1
A- A A+

   Kočan je za CdM kazao da je potraga za noćas obustavljena zbog mraka i rano ujutru nastavljaju dalje, te da su plovila postavili u Kotoru, Budvi i Baru.  

 Čamac Uprave pomorske sigurnosti, SAR-3,  je danas  na oko 10 NM od  Budve pronašao pedalinu.

“Pronašli smo pedalinu na deset milja od Budve po dubini. Izvukli smo je dizalicom, i sa još jednim čamcem Lučke kapetanije krenuli smo u potragu prema Hrvatskoj. Nadam se da ćemo ga pronaći živog”, kazao je Kočan za CdM.

Izvor: Pomorska sigurnost

  Za  Podgoričaninom B.R. se i dalje traga.

On je juče poslije podne nestao na moru kod Buljarice , a u akciju su uključeni pripadnici Uprave pomorske sigurnosti i MUP-a. Kako je za CdM kazao direktor Uprave pomorske sigurnosti, Safet Kočan osoba sa kojom je B.R. krenuo na pecanje s pedalinom je prijavila njegov nestanak.

Tri plovila i helikopter tragaju za nestalim B.R., a kako portal CdM prenosi planirano je i da se uključi Vojska Crne Gore i obaviješteni su svi brodovi koji ulaze u crnogorske vode .

“U 20.20 časova smo dobili informaciju da su dva lica pedalinom otišla da pecaju i da je jedna osoba skočila sa plovila do obale, a da B.R. nije htio da iskoči. Vjetar je sinoć bio jak i odnio je pedalinu i njega na otvoreno more. Mi smo nakon 15 minuta izašli i počeli pretragu”, rekao je Kočan portalu CdM.

Trenutno se pretražuje dio mora zapadno i jugoistočno od Buljarice. U pretragu su uključena dva plovila Uprave za pomorsku sigurnost i jedno Lučke kapetanije Bar.

On je dodao da će oni 48 sati pretraživati more i da neće prekinuti potragu dok taj period ne istekne.

Sve vijesti