Racija policije u Kotoru, evo šta je zaplijenjeno

Autor:

Policija pretresla šest lokacija u Kotoru u kojima borave bezbjednosno interesantne osobe. Zapliejnjeni automobili, telefoni, oružje...

 Službenici Sektora kriminalističke policije i Odjeljenja bezbjednosti Kotor u saradnji sa Centrom bezbjednosti Herceg Novi i Odjeljenje bezbjednosti Tivat, u koordinaciji sa tužilaštvom, izvršili su pretrese na šest lokacija koje koriste bezbjednosno interesantna lica."U službene prostorije je privedeno šest lica. Kriminalistička obrada nad ovim licima je u toku. Jedno lice je lišeno slobode. Pretresima su pronađeni oružje, municija, vozila, sredstva komunikacije, potvrde o prijemu i predaji novca, kao i druge stvari i predmeti", kaže se u saopštenju Uprave policije.

Navodi se da je pretresima na području Kotora oduzeto šest vozila, među kojima su i vozila visoke klase, marke "BMW"; "Audi", "Peugeot", 16 mobilnih telefona i veći broj SIM kartica različitih mobilnih operatera, pet lap top računara.

Oduzeta su dva pištolja, od kojih je jedan bez fabričkog broja odnosno fabrički broj je izbrušen,
50 komada detonatorskih kapisla, dva veća kruga sporogorećeg štapina ukupne dužine oko 40 metara, 85 komada pištoljske i više komada puščane municije različitih kalibara, sprej – suzavac, pancir, više potvrda o prijemu i predaji novca na iznose od 13 i 12 hiljada eura i izjava o pozajmici novca na 20 hiljada eura.

"O događaju je obaviješten državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici koji je naložio da se M.Č. liši slobode i da mu se privede uz krivičnu prijavu zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija", navodi se u saopštenju.

"Sve dalje aktivnosti prema privedenim licima će biti preduzete u konsultacijama sa nadležnim tužiocem", kazali su iz policije.

Prema njihovim riječima, oduzeti predmeti biće upućeni u Forenzički centar radi vještačenja.

Navodi se da je u sklopu akcije „Boka“, u diskoteci „Rich Baby“ koja je u vlasništvu bezbjednosno interesantnih lica iz Herceg Novog, izvršena racija koju su sproveli službenici Cebtra bezbjednosti Herceg Novi uz podršku službenika SAJ-a.

Navodi sa da su tom prilikom pronađena dva odbačena zamotuljka biljne materije tamnozelene boje za koju se sumnja da je opojna droga marihuana, kao i jedan nož.

"U odnosu na pronađene predmete u toku je preduzimanje daljih mjera i radnji u cilju eventualnog otkrivanja i procesuiranja izvršilaca", kazali su iz policije.

Službenici Uprave policije, u aktivnostima koje sprovode u borbi protiv organizovanog kriminala a koje koordinira Sektor kriminalističke policije su, u devet akcija od početka oktobra, uključujući i današnju, izvršili su pretrese na 143 lokacija na jugu i sjeveru i u centralnoj regiji, i to na lokacijama koje koriste članovi OKG, bezbjednosno interesantna lica i njima bliska lica.

"Priveden je veliki broj lica. Oduzeti su vatreno oružje i municija, hladno oružje, skupocjeni automobili, droga, sredstva komunikacije, ugovori i druga dokumenta, novac i druge stvari", navode iz Uprave policije.

Pretresi policije: Oduzeto oružje, droga, vozila..Kako su kazali više osoba je lišeno slobode zbog krivičnih djela u vezi sa zelenaštvom, ilegalnim posjedovanjem oružja i zloupotrebom opojnih droga.

Pretres u Tivtu - oduzeta vozila, novac i droga!"Sve što je oduzeto biće vještačeno u Forenzičkom centru radi utvrđivanja porijekla odnosno eventualne povezanosti sa počinjenim krivičnim djelima", kaže se u saopštenju.

Pretresi u Podgorici: Pronađeni droga, oružje...

Sve vijesti