Pretresi policije: Oduzeto oružje, droga, vozila..

Autor:

Policija je privela 29 osoba, a pet lišila slobode u akciji na 33 lokacije u Bijelom Polju, Podgorici i Danilovgradu, a oduzeti su oružje, municija, droga, vozila i sredstva komunikacije.

Podgorička policija pretresala je stanove i prostorije koje koriste bezbjednosno interesantna lica u Podgorici, Danilovgradu i Bijelom Polju.

“U Podgorici i Danilovgradu policija je oduzela lovačku pušku marke “CZ“, četiri električne detonatorske kapisle, 2.778 komada municije calibra 7,62mm za automatsku pušku, 250 komada pištoljske municije, 50 komada municije “S&W“, dva kodirana mobilna telefona marke “BlackBerry“, pet mobilnih telefona, više SIM kartica, dva računara i dva vozila “Mercedes“ i “Nissan Juke“, kazali su nam u UP.

U Bijelom Polju je privedeno više osoba.

“U Bijelom Polju su oduzeta tri vozila, motocikl, registarske oznake za koje se sumnja da su falsifikovane, pištolj, 216 komada municije raznih kalibara, dvije cijevi od pištolja, pancir, dva bajoneta, sprej-suzavac, šest patrona od puške, sms kartica, 87 grama marihuane i 6,7 grama kokaina”, ističu u UP.

  "Nad privedenim licima se vrši kriminalistička obrada. Sve dalje aktivnosti prema privedenim licima će biti preduzete u konsultaciji sa nadležnim tužiocima", kaže se u saopštenju.

Službenici Uprave policije, u osam akcija koje su sprovedene od početka oktobra, uključujući i današnju, izvršili su pretrese na 137 lokacija koje koriste bezbjednosno interesantna i njima bliska lica. Priveden je veliki broj lica. Oduzeti su, kako se navodi, vatreno oružje i municija, hladno oružje, skupocjeni automobili, droga, sredstva komunikacije, ugovori i druga dokumenta, novac i druge stvari.

Više lica je lišeno slobode zbog krivičnih djela u vezi sa zelenaštvom, ilegalnim posjedovanjem oružja i zloupotrebom opojnih droga.

„Sve što je oduzeto biće vještačeno u Forenzičkom centru radi utvrđivanja porijekla odnosno eventualne povezanosti sa počinjenim krivičnim djelima“, kaže se u saopštenju Uprave policije.

Sve vijesti