Akcija "Boka":Pronađeni pištolji, puške i municija

Autor:

Protiv Tivćanina K.B. podignuta je krivična prijava, zbog navodnog posjedovanja oružja i eksplozivnih materija.

0
A- A A+

  Naime, u okviru akcije „Boka“ koju policija sprovodi u borbi protiv organizovanih kriminalnih grupa, izvršen je pretres stana koji koristi bezbjednosno interesantno lice M.B. Tom prilikom policija je pronašla i oduzeli osam komada vatrenog oružja i veći broj municije.

"Pronađeno je i oduzeto: pištolj marke „Magnum 357“, pištolj marke CZ kalibar 7,65mm, poluauomatski pištolj marke „CZ M57“ kalibar 7,62, malokalibarska puška marke „Beno M2“ kalibra .22mm, malokalibarska puška „TOZ – 12 - 01.“ kalibra .22, lovačka puška „Zastava Bokerica“ kalibra 12mm, malokalibarska puška „TOZ – 18 - 01“ kalibra 5,6mm i karabin „Remington“ kao i 300 komada municije različitog kalibra", navodi se u saopštenju Uprave policije.

Kako je saopšteno iz Uprave policije M.B koji je otac K.B, je policiji rekao da je pronađeno oružje njegovo.

"Za oružje koje je pronađeno ne postoje validni oružni listovi. Pronađeno i oduzeto oružje biće upućeno u Forenzički centar radi vještačenja. Vrše se provjere i u odnosu na oružje koje je registrovano na ime K.B. a koje nije pronađeno prilikom pretresa", navodi se u saopštenju Uprave policije.

Iz policije su rekli da su u tri akcije koje su sprovedene u prethodnih nedjelju dana, a koje su usmjerene na kriminalne grupe i bezbjednosno interesantna lica, pretresli 61 lokaciju na jugu i sjeveru koju koriste članovi OKG i njima bliska lica. Priveden je veliki broj lica. Oduzeti su oružje i municija, skupocjeni automobili, sredstva komunikacije, ugovori i druga dokumenta, novac i druge stvari. Više lica je lišeno slobode. Sve što je oduzeto biće vještačeno u Forenzičkom centru radi utvrđivanja porijekla odnosno eventualne povezanosti sa počinjenim krivičnim djelima.

Tagovi:
Sve vijesti