Duško Ivanović: PAO motiviše, čast mi je

Autor:

Iskusni crnogorski trener biće u srijedu predstavljen novinarima kao novi trener šampiona Grčke. Prvi utisci su mu sjajni.

0
A- A A+

Duško Ivanović: PAO motiviše, čast mi je Foto: MN Press
Duško Ivanović vraća se u Evroligu. Kao trener Panatinaikosa, predvodiće Atinjane sledeće sezone u najjačem kontinentalnom takmičenju. Prema ugovoru, to će raditi u takmičarskoj 2015/16.

Uspješni trener (56), nije radio od novembra 2012, kada se rastao sa Laboral Kućom. U međuvremenu je postao i selektor reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Posle 12 godina boravka u Španiji, Ivanović je u utorak definitivno potvrdio da će preuzeti Panatinaikos.

"Veliko je zadovoljstvo biti u Atini i u Panatinaikosu. PAO je jedan od najvećih evropskih klubova. Sve u vezi sa njim je veliko: organizacija, istorija, navijači, titule... Stvarno sam srećan, čast mi je i izuzetno sam motivisan jer ću biti dio novog projekta", dodao je nekadašnji kapiten slavne generacije Jugoplastike, sa kojom je osvojio dvije titule šampiona Evrope.

Duško Ivanović: PAO motiviše, čast mi je Foto: MN Press
Kao trener, od značajnijih trofeja ima dvije titule prvaka Španije, četiri Kupa kralja, po jedno prvenstvo i Kup Francuske, kao i Kup Radivoja Koraća, kao međunarodno takmičenje.

Sa Taukeramikom je bio poraženi finalista Evrolige 2001. i 2005, s tim da se u prvom slučaju nisu takmičili svi najjači evropski klubovi.

Tagovi:
Sve vijesti