• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste nam poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Promocija knjige Hajdukova '71. u Portu

Autor mondo.me

Promocija knjige Hajdukova '71. Maria Garbera, sportskog novinara i publiciste, koji u ovom djelu na zanimljiv način interpretira priče igrača te slavne fudbalske generacije, biće održana u Jahting klubu Porto Montenegra 26. novembra.

"Knjiga donosi priče igrača te slavne generacije: Vukčevića, Džonija, Gluića, Buljana, Holcera, Lemešića, Ivkovića, Hlevnjaka, Nadoveze, Jerkovića, Pavlice, Oblaka i Jovanića, te još niz zanimljivih priča poznatih Splićana, od ugostitelja, preko istaknutih ljudi iz javnog života '71., do "tribuna s tribina", kako ih autor zove, odnosno navijača, koji su bili i više od toga", saopšteno je iz Porto Montenegra.

O knjizi će govoriti Slaven Luštica, sin čuvenog trenera Slavka Luštice, Petar Lovrić, dugogodišnji funkcioner Hajduka iz perioda uspješnih godina – „zlatnih godina-zlatne generacije“, Miroslav Bošković, bivši igrač Hajduka, a kasnije i beogradskog Partizana te iste slavne zlatne generacije, Danilo Popivoda, igrač Olimpije i reprezentativac Jugoslavije, a kasnije i njemačkih prvoligaša. Moderator će biti Verica Mađer.

Iz Splita će se putem Skype-a, iz restorana Ivice Šurjaka, javiti Jurica Jerkovic, igrač Hajduka i bivše reprezentacije Jugoslavije, Marino Lemešić, igrač Hajduka, Andro Damjanić, fotograf lista Slobodna Dalmacija i svjedok svih mogućih događaja u Splitu i okolini, Ivica Šurjak, igrač Hajduka i reprezentacije Jugoslavije.

"Kroz cijelu knjigu provlači se priča o treneru slavne generacije iz sedamdesete, Slavku Luštici, velikom Hajdukovom imenu, neizostavnom prvotimcu iz 1950. (odigrao sve utakmice) kada su „bijeli“ osvojili prvenstvo bez poraza, velikom treneru, ali i igraču vječne momčadi. Te godine je osnovana i Torcida.  Svi oni koji su već pročitalji knjigu komentarišu simpatičnu izjavu Bukle Hlevnjaka koji objašnjava kako je zabio gol „Zvezdi“ rukom, u pobjedi od 3:1, pa nije htio priznati: Maradona je na Svjetskom prvenstvu rukom dao gol, pa je reka da mu je Bog diga ruku. A šta ja znan ko je meni diga ruku, kaže u knjizi Hlevnjak", saopštili su iz Porta.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA