• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste nam poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Avvantura Film Festival u Podgorici

Autor mondo.me

U ponedjeljak, 21. septembra, u Podgorici počinje drugo gostovanje zadarskog Avvantura Film Festivala. Projekcije će se održavati u KC Gavroche i KIC Budo Tomović, pogledeajte repertoar.

 Avvantura Film Festival u Podgorici Izvor: PROMO
Izvor: PROMO

  Muzički program u KC Gavroche

21. septembar
, 22h - Veče besmrtnih melodija iz klasika svjetske kinematografije - Ivan Marović i Milivoje Pićurić

Melodije čuvenih kompozitora kao što su Enio Morikone, Džon Vilijams, Vangelis.. koji su se proslavili radom na filmovima "The Good, the Bad, and the Ugly", "Once Upon a Time in America", "Star Wars", itd. izvešće na dva klavira poznati crnogorski muzičari Ivan Marović i Milivoje Pićurić.

22. septembar, 22h - Soul Genetics

Nikola Božović je bivši član benda Deep Thoughts koji sada radi na solo projektu Soul Genetics. Bavi se Electronic/Trip Hop/Experimental produkcijom a kao DJ preferira progressive house i techno.

23. septembar, 22h - Mika Estrada

Mika Estrada je našoj publici poznat kao poslednji jugoslovenski New Wave umjetnik, neumoljivi kritičar društva. Početkom milenijuma sa bendom K-Faktor nastupao je na velikoj gitarijadi u bašti Kina Kultura. Nastupali na krovu KIC-a dva puta tokom 2002. da bi krajem te godine svirali kao predgrupa beogradskim Partbrejkersima. Estrada je bio inicijator akcije "Evolucija svijesti" a od 2007. u ljetnjim mjesecima nastupa kao nezavisni umjetnik i rok autor u Domu kulture Ušće na kraju ulcinjske Velike plaže. Mika Estrada trio sa Srđanom Vukadinovićem i Katarinom Žutić, otvorio je diplomsku izložbu slikarke Svetlane Milović 2009. godine u Ulcinju.

24. septembar, 22h - Fahrudin Krcić

DJ Fahrudin Krcić svoje nastupe stvara kao muzičke fuzije raznih stilova i uticaja vješto izbjegavajući pokušaje jednostavne kategorizacije njegovog DJ stila mijenjajući koncepciju svakog nastupa zavisno od uslova događaja.

Filmski program KIC Budo Tomović

21. septembar, 21h- Na otvaranju festivala crnogorska publika moći će da vidi dva filma snimljena prije jednog vijeka, "Putovanje kroz Crnu Goru" i "Balkanske zemlje u pokretu", a koji su ove godine prikazani na festivalu starih filmova u Bolonji. Na snimcima se vide kadrovi sa krunidbenih svečanosti na Cetinju i iz svakodnevnog života Prijestonice, pejsaž Njeguša, Kotora.
Nakon ove projekcije, uslijediće film otvaranja festivala „A perfect day“ španskog reditelja Fernando León de Aranoa koji je na 68. festivalu u Kanu ispraćen ovacijama publike. Projekciji festivala će prisustvovati i glumci iz filma - Antonio Franić i Goran Grgić.


22.septembar, 20h-  crnogorska premijera filma „Biserna obala„ Dušana Kasalice , 22h- hrvatski film  "Ti mene nosiš" rediteljke Ivone Juke

23. septembar, 20h- "Umir krvi" crnogorskog autora Senada Šahmanovića, 22h- "Takva su pravila" hrvatskog reditelja Ognjena Sviličića

24. septembar, 20h- "Zakloni" Ivana Salatića, 22h- "Imena Višnje" reditelja Branka Schmidta.

Festival će zatvoriti film “The obscure spring” meksičkog reditelja Ernesta Contrerasa.
Ovogodišnji Festival je podržalo Ministarstvo kulture i Sekretarijat za kulturu Glavnog grada.


Festival će trajati do 24. septembra, a sve projekcije su besplatne.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA