• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste nam poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Džez duo Filip Gavranović i Anıl Bilgen u KIC-u

Autor mondo.me

U okviru manifestacije „Mjesec poštovanja džeza u Crnoj Gori/Jazz Appreciation Month in Montenegro - JAM 2015” u nedjelju će nastupiti džez duo Filip Gavranović (gitara) i Anıl Bilgen (klavir).

 Džez duo Filip Gavranović i Anıl Bilgen u KIC-u Izvor: mondo.me

Koncert u Velikoj sali KIC-a “Budo Tomović” počinje u20 satia ulaz je besplatan.

Džez duo mladih muzičara iz Crne Gore i Turske nastao je na studijama u Gracu. Organizatori koncerta su KIC „Budo Tomović“, udruženje Jazz Art i Yunus Emre Institut.

Anıl Bilgen je rođen u Ankari (Turska) 1989. godine. Dobitnik je nagrade za najbolje izvođenje na takmičenju „JamZZ“ u Istanbulu 2011. Iste godine primljen je na džez odsjeku za klavir Univerziteta umjetnosti u klasi prof. Olafa Polziehna. Trenutno živi i radi u Gracu.

Filip Gavranović rođen je u Puli (Hrvatska, SFRJ) 1988. Svirao je u mnogim crnogorskim grupama kao što je “Banda od muzike” i “Baltazar”. Gostovao je na koncertima mnogih crnogorskih bendova među kojima je najznačajnija grupa “Autumn For Free” kao i na albumu Vladimira Maraša “10/8”, albumu “Signal Test” grupe “Autumn For Free” i albumu “Najvažnija soba” grupe “Baltazar”. Svirao je u predstavama Crnogorskog Narodnog Pozorišta: ”Kristofor Kolumbo“, “Europa“, “Montenegro Blues”, ”Ajmo na sex“ i “Art Export“.

Radio je muzičku produkciju za predstavu “Ko se boji Virdžinije Vulf” i “Kad su žene imale krila” gdje je bio i koautor muzike. Od 2008. godine svirao je na Petrovac Jazz Fest-u i mnogim festivalima posvećenim džezu među kojima su Jazz Appreciation Month (Crna Gora), Whitefield Jazz Fest (Crna Gora), Beograd Jazz Fest (Srbija), Trieste Jazz Fest (Italija), Venezia Jazz Fest (Italija)... Pored samostalnih projekata član je njemačkog benda “Backyard Jazz Orchestra” po vođstvom Petera Ehwalda i Stefana Schultzea, sarađuje sa muzičarima poput: Lara Lubbe (Njemačka), Danijel Čačija (Hrvatska/Njemačka), Elina Viļuma (Latvija), Kristina Trezune (Latvija)...

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

COOL PRIČE