Tramp: SAMO VAS POSMATRAM i udariću vas po džepu!

Autor:

Predsjednik SAD Donald Tramp izjavio je danas da pokušava da okonča rat u Siriji i upozorio Ankaru da će biti teško pogođena finansijski ako se ne bude igrala po pravilima.

Tramp: SAMO VAS POSMATRAM i udariću vas po džepu! Foto: Tanjug/ Ismail Coskun/HA via AP

"Pokušavam da okončam rat bez kraja", napisao je Tramp na svom Twitter nalogu. "Razgovaram sa obje strane", dodao je on.

Tursku bi trebalo "pogoditi veoma snažno finansijskii sankcijama ako ne budu igrali po pravilima", istako je predsjednik SAD i poručio Ankari ali i NATO alijansi koju je optužio da samo stoji po strani i pušta Tursku, koja je njihova članica, da napada Kurde: "Pažljivo posmatram".

U međuvremenu, Sirijska opservatorija za ljudska prava saopštila je da je više od 60.000 ljudi napustilo svoje domove zbog turske ofanzive protiv Kurda na sjeveroistoku Sirije.

"Oni bježe od zona u blizini granice (sa Turskom), posebno iz oblasti Ras al Ajn i Derbasije", navela je Opservatorija i dodala da izbjeglice pretežno kreću ka istoku, ka gradu Hasake.

Turski vojnici i njihovi sirijski saveznici ušli su sinoć na sjeveroistok Sirije u okviru ofanzive koju je Ankara pokrenula protiv kurdskih boraca.

Sve vijesti