MISTERIJA u ZIKS-u: Otkriven paket nepoznate smjese!

Autor:

Službenici Uprave za izvršenje krivičnih sankcija Spuž u krugu KPD-a pronašli su oko pola kilograma smjese, za koju su pomislili da je eksploziv, ali je vještačenjem ta sumnja otklonjena!

MISTERIJA u ZIKS-u: Otkriven paket nepoznate smjese! Foto: MONDO/Aleksandra Rogošić

Pobjedi je nezvanično saopšteno da istražitelji za sada ne znaju sastav smjese koja se nalazila u paketu, ali će naknadnim vještačenjem dobiti detaljnije informacije.

Tak nakon toga će se moći zaključiti u koje svrhe je neko unio misteriozni paket unutar zidina, navodi podgorički dnevnik.

List dodaje da se istražitelji nadaju i da će saznati u čije ruke je trebalo da stigne isporuka, za koju se ne zna kako je dospjela u Kazneno-popravni dom.

Prema saznanjima Pobjede, nepoznata smjesa pronađena je sa spoljne strane bedema, između karaula jedan i četiri.


Otkrivena je kada su službenici zatvora obilazili zatvorski krug, zonu gdje zatvorenici šetaju, pa se pretpostavlja da je neko od osuđenika, kada je ugledao čuvare, „paket“ prebacio preko bedema.

Neimenovani izvori Pobjede iz bezbjednosnih službi tvrde da je nejasno kako je ova „pošiljka“ uopšte mogla da stigne u zatvor, s obzirom na visok stepen bezbjednosti u toj zoni.

U fokusu istražitelja sada je utvrđivanje o kakvoj smjesi se radi i s kojom namjerom je dostavljena nekom u zatvoru.

Prema tvrdnjama Pobjedinog izvora istražitelji su na „dobrom putu da otkriju i ko je bio vlasnik “pošiljke”, jer se zna ko se kreće u tom dijelu zatvorskog kruga i u koje vrijeme.

Za istragu je od velikog značaja da se utvrdi je li neko planirao da smjesu upotrijebi za krivično djelo, da li se možda kombinovanjem sa nekim drugim elementima može ručno izraditi eksplozivna naprava.

Podgorički list citira izjavu svog neimenovanog izvora koji smatra da je naručilac vjerovatno mislio da je dobio eksploziv.

U slučaju pronalaženja DNK tragova na toj smjesi biće identifikovan i vlasnika, nakon čega će biti otkriven i plan, kao i ko je sve učestvovao u doturanju „pošiljke“ za koju se, u prvom trenutku, posumnjalo da je eksploziv.

Tagovi:
Sve vijesti