Evo šta ćete raditi sledećeg ljeta, nadamo se! (VIDEO)

Posjetili smo Dolcinium, jednu od četiri najbolje plaže u Crnoj Gori i razgovarali sa instruktorima Kajt Surfa. Taj sport je u ekspanziji u Crnoj Gori a na ovoj plaži možete naći sve potrebno da počnete da se bavite njime! Pogledajte!

Evo šta ćete raditi sledećeg ljeta, nadamo se! (VIDEO) Foto: MONDO/Nikoleta Vukčević

Kajt surf je u Crnoj Gori sport u ekspanzitiji. Dolcinium je jedna od plaža na Velikoj plaži u sklopu koje postoji škola kajta. Obuka traje osam sati i košta 350 eura. Njihovi instrukotri koji su uglavnom iz Srbije i Crne Gore i uče apsolutne početnike osnovama ovog sporta. Nakon obuke svako je spreman da vlada kajtom i da se izbori sa svim situacijama.

POGLEDAJTE VIDEO:

Izvor: MONDO/Nikoleta Vukčević

   Ova lokacija je prepoznata kao jedna od najpovoljnijih u svijetu radi bezbjednog pješčanog terena, malih talasa i plićaka.

Sezona kajta traje od aprila, maja, do kraja septembra u najboljem slučaju. Ukoliko odlučite da počnete da se bavite ovim ekstremnim sportom za početak savjetuje se da kupite polovnu opremu, a možete je i iznajmiti na Dolciniumu za 60 eura po danu. Set opreme sastoji se iz tri dijela: Kajt, harnes i daska.

Nova oprema nije dostupna u Crnoj Gori ali lako se može naručiti preko neta i biće vam dostavljena na kućnu adresu.

Za kajt je, ukoliko imate opremu potreban samo vjetar koji mora biti najmanje 10-12 čvorova kako bi kajt mogao da stoji u vazduhu.

Ukoliko želite dijete da upišete na ovaj sport postoje norme koje se moraju ispoštovati, mora biti teže od 35-40 kg kako bi moglo da vlada kajtom na vjetru. Takođe, djeca kajtuju ili ujutru ili predveče kada jačina vjetra nije najviša.

Kao u svakom sportu u kajtu postoje pravila, ne smijete presijecati put drugom kajteru, zna se ko ima prvenstvo prolaza... Takođe, svaka plaža ima svoja pravila, pa i ukoliko ste iskusan kajter morate se javiti instruktorima na toj plaži kako bi bili upoznati sa zonama, koja je za kupače, koja za školu a koja za izskusne kajtere.

Dolcinium je jedna od četiri najljepše plaže u Crnoj Gori, a ovaj sport je svakako naša preporuka za sledeće ljeto!

Spremite se tokom zime za sledeću sezonu i postanite vrhunski kajter!

Sve vijesti