Nacionalna potjernica za Laličićem i Markovićem

Autor:

Podgorički Interpol raspisao nacionalnu potjernicu za Petrom Laličićem i Mitrom Markovićem, osumnjičenima za učešće u ubistvu Bogdana Milića

0
A- A A+
ubistvo, traka Foto: MONDO

  Kancelarija Interpola u Podgorici raspisala je nacionalne potjernice za Cetinjanima Mitrom Markovićem (25) i Petrom Laličićem (21) koji su osumnjičeni za učešće u ubistvu Bogdana Milića i ranjavanje Dragana i Gorana Vušurovića i Marka Vujačića 11. juna na Cetinju, piše Pobjeda.

Na listi osumnjičenih za organizaciju i realizaciju likvidacije Bogdna Milića, osim Markovića i Laličića koji su u bjekstvu, su i - Lazar Nedović (20), Mošo Paović (18) i Žarko Pejaković (19).

U ovoj istrazi bio je uhapšen i Danilo Vujović i on je nakon saslušanja pušten da se brani sa slobode. U saopštenju dostavljenom medijima tvrdio je da nema nikakve veze sa zločinom na Cetinju.

Kako ukazuje istraga, Laličić je, zajedno sa Nedovićem označen kao direktni počinilac ubistva i protiv njih je podnijeta krivična prijava zbog krivičnog djela stvaranje kriminalne organizacije, krivičnog djela teško ubistvo u saizvršilaštvu u sticaju sa krivičnim djelom nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, piše Pobjeda.

Nedović i Laličić su, prema sumnjama policije, nosili silikonske maske i kačkete kada su ušli u kafić Portun, u samom centru grada i ispalili više hitaca u Milića i goste lokala.

Ostale osumnjičene terete za logističku podršku ovom zločinu, odnosno za stvaranje kriminalne organizacije, teško ubistvo putem pomaganja u sticaju sa krivičnim djelom nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Sredinom juna su, po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva, uhapšeni Nedović, Paović i Pejaković, samo nekoliko dana poslije likvidacije Milića.

Policija je ubrzo nakon zločina pronašla oružje kojim je ubijen Milić, municiju, obuću koju je nosio ubica, garderobu, silikonsku masku, hirurške rukavice i kačket. Stvari su pronađene na brdu iznad bivše fabrike Obod, na prilično nepristupačnom terenu.

Bogdan Milić je prije dva i po mjeseca oslobođen optužbi za ubistvo Petrovčanina Nemanje Medina.

Ubistvo Milića: Vujović pušten da se brani sa slobode

Još tri osobe povezane sa ubistvom Milića

Sve vijesti