Još tri osobe povezane sa ubistvom Milića

Autor:

Istražitelji su utvrdili da su u ubistvu Bogdana Milića na Cetinju 11. juna učestvovale još tri osobe, pa će uskoro na njih biti proširena istraga

Još tri osobe povezane sa ubistvom Milića Foto: MONDO

Opsežnom istragom policija je došla do identiteta još tri osobe koje su imale određene uloge u zločinu na Cetinju, u kojem su i povrijeđeni Dragan Vušurović (33), Goran Vušurović (48) i Marko Vujačić (48).

Nezvanično je Pobjedi saopšteno da se radi o crnogorskim državljanima i da se prikupljaju dokazi za njihova hapšenja.

Zbog tog zločina, po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva uhapšeni su Cetinjani Mošo Paović (18), Lazar Nedović (20) i Žarko Pejaković (19) koji se terete za stvaranje kriminalne organizacije, teško ubistvo i krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Policija je pronašla oružje kojim je ubijen Bogdan Milić (37), municiju, obuću koju je nosio ubica, garderobu, silikonsku masku, hirurške rukavice i kačket. Stvari koje su koristili osumnjičeni pronađene su na brdu iznad bivše fabrike Obod, na prilično nepristupačnom terenu.

Osumnjičenima je određen pritvor do 30 dana zbog sumnje da su učestvovali u ubistvu Milića i ranjavanju tri osobe.

Kako je ranije saopšteno na presu policije i tužilaštva, Nedović je označen kao neposredni izvršilac ubistva Milića. Tada je saopšteno da je Pejaković počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, ali ne i za šta se tereti Paović.

Bogdan Milić u policijskim evidencijama označen je kao blizak saradnik škaljarskog klana, pa se motiv ubistva traži upravo u kriminalnim poslovima dvije kriminalne grupe – škaljaraca i kavčana.

Tagovi:
Sve vijesti