Ramuš Haradinaj podnio ostavku!

Autor:

Kosovski premijer Ramuš Haradinaj podnio je danas ostavku na sjednici vlade, javili su mediji.

Ramuš Haradinaj podnio ostavku! Foto: Youtube/screenshot/cnbc

Na sjednici kosovske vlade Ramuš Haradinaj je podnio ostavku na mjesto premijera Kosova zato što je dobio poziv da se u svojstvu osumnjičenog, pojavi pred Specijalnim sudom zbog ratnih zločina.

On je kazao da nije optužen već da je pozvan da se pojavi pred tim sudom u svojstvu osumnjičenog.

"Posle ostavke, mandat vraćam narodu i vi ste prvi koje o tome obavještavam", rekao je Haradinaj na konferenciji za novinare u Prištini održanoj poslije sjednice Vlade Kosova.

Haradinaj je, prema pisanju kosovskih medija, poručio i da će  takse koje je njegova Vlada uvela na uvoz robe iz Srbije i BiH, ostati na snazi.

On je kazao da je na predsedniku Kosova Hašimu Tačiju da počne konsultacije sa parlamentarnim strankama i zakaže datum održavanja novih izbora.

"Na sledećim izborima ću se kandidovati i ja i moja stranka, ali nisam mogao da vodim zemlju u ovakvoj situaciji jer bi otežalo položaj Kosova", naveo je Haradinaj.

Specijalni sud je formiran radi utvrđivanja zločina koje su tokom poslednjih sukoba na KiM počinili pripadnici tzv. OVK nad Srbima i ostalim pripadnicima manjina i lojalnim Albancima, kao osumnjičeni.

Sve vijesti