AJKULA od dva metra VUKLA ribarski brod (VIDEO)

Autor:

Ribari u San Francisku ostali su u ŠOKU kada je njihov mamac zagrizla Bela ajkula duga dva metra. Borba je tek usledila...

0
A- A A+
ajkula, ajkule, bele ajkule Foto: Guliver/Getty Images/Ryan Pierse ilustracija

Sedam ribara plovilo je oko zaliva San Francisca u potrazi za dobrim ulovom, kada je Džo Gamez (42) osetio jako snažno povlačenje jednog od svojih štapova, prenosi Dejli miror.

Nisu ni slutili šta su ulovili, dok ajkula nije krenula snažno da vuče čamac četiri kilometara od mesta gde su se nalazili.

Panika na Jazu: Kupače prestravila sabljarka!

U jednom trenutku, Bela ajukla je izbila na površinu vode. Prema rečima Gomeza  "bili su i uplašeni i uzbuđeni jer su odjednom ugledali stvorenje dugačko dva metra".

POGLEDAJTE VIDEO:

Uprkos nesvakidašnjem ulovu, grupa ribara odlučuje da pusti ajkulu, tako što su isekli žicu i pustili je da odpliva sa mamcem.

Prošle nedelje šerifska kancelarija okruga San Mateo izdala je upozorenje o velikim Belim ajkulama koje su uočene u blizini obale zaliva Polu mesec.

Horor na letovanju: TRI AJKULE rastrgle devojku (VIDEO)

Porast broja ajkula, prema njihovim rečima, može biti povezan sa toplijim vremenskim uslovima,koji povećavaju temperaturu vode od 2014. godine.

Hvatanje velike bele ajkule bez oslobađanja je nezakonito, jer su zaštićene vrste u San Francisku.

Sve vijesti