Nema pištolja kojim je ubijen Migi Kruščić!?

Autor:

Prilikom preciziranja optužnice i zahtjeva za oduzimanje predmeta od optuženih nije spomenut pištolj „glok”, koji je navodno pronađen u štek stanu okrivljenih, a kojim je počinjeno ubistvo Kruščića.

Nema pištolja kojim je ubijen Migi Kruščić!? Foto: MONDO

U Osnovnom sudu u Podgorici juče je završeno suđenje Filipu Bešoviću, Goranu Rakočeviću, Dejanu Vukašinoviću i Luki Bulatoviću, optuženim za nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, piše Dan.

Presuda sudije Larise Mijušković Stamatović biće izrečena u utorak.

Četvorica optuženih nalaze se na spisku pripadnika kriminalne grupe koja se tereti za ubistvo Miodraga Kruščića i ranjavanje novinarke ND Vijesti Olivere Lakić.

Tužilac Ana Bošković je, precizajući optužni akt, navela da Vukašinovića više ne tereti za nedozvoljeno držanje oružja, već za pomoć nakon izvršenog djela.

Prilikom preciziranja optužnice i zahtjeva za oduzimanje predmeta od optuženih nije spomenut pištolj „glok”, koji je navodno pronađen u štek stanu okrivljenih, a kojim je počinjeno ubistvo Kruščića, navodi Dan. 


List podsjeća da je optuženi Rakočević nedavno u pismu redakciji lista saopštio da je taj pištolj podmetnut. On je rekao da je nepominjanje pištolja kojim je počinjena ova likvidacija potvrda da on nije pronađen u stanovima sa kojim se on i ostali okrivljeni dovode u vezu.

Bešović je ponovio da je oružje pronađeno u stanu na Starom aerodromu njegovo, dok, kako tvrdi, nema veze sa oružjem iz stana na Zabjelu.

Advokat Miloš Vuksanović tražio je oslobađajuću presudu za Bulatovića, tvrdeći da je on neosnovano već godinu dana u pritvoru, a da se na optuženičkoj klupi našao jer je spletom nesrećnih okolnosti, na molbu Bešovića, iznajmio stan, ne znajući šta se u njemu nalazi.

Rakočevićev advokat Marko Kovač kazao je da sud treba da odbaci optužbu, odnosno obustavi postupak i proglasi se nenadležnim jer je nezakonito voditi dva postupka za isto djelo.

Kovač je rekao da su okrivljeni taoci preduge istrage VDT-a, koje je za odluku imalo neprirodno razdvajanje postupaka.

Advokat Marko Radović kazao je da se njegovom klijentu Vukašinoviću može izreći samo oslobađajuća presuda jer je djelo za koje se tereti ostalo u pokušaju.

Sve vijesti