UPCG i MMF o minimalnoj zaradi, novom Zakonu o radu…

Autor:

Tokom pregovora o novom Zakonu o radu napravljeni su pomaci u cilju usklađivanja sa trenutnim potrebama poslovanja i stanja crnogorske privrede, saopštili su predstavnici Unije poslodavaca Crne Gore (UPCG).

UPCG i MMF o minimalnoj zaradi, novom Zakonu o radu… Foto: Unija poslodavaca Crne Gore

Na sastanku predstavnika UPCG i poslovne misije Međunarodnog monetarnog fonda (MMF), u okviru redovnih konsultacija, razgovarano je o ekonomskoj situaciji u Crnoj Gori, uslovima poslovanja i biznis barijerama privrednika kao i legislativi iz oblasti radnog zakonodavstva.

"Sastanak, koji je organizovan na inicijativu MMF-a, protekao je u otvorenoj komunikaciji koju je karakterisala zainteresovanost članova misije za trenutno aktuelne teme u Crnoj Gori, između ostalih, o sistemu penzijsko-invalidskog osiguranja u CG, nedavnom povećanju minimalne zarade kao i porezima i doprinosima na zarade", kaže se u saopštenju.

Na sastanku je, kako se navodi, posebno apostrofirano pitanje novina koje donosi novi Zakon o radu, kao i efektima koje će donijeti na radne odnose i privredu u Crnoj Gori.

"Predstavnici UPCG su istakli da su, tokom pregovora o novom Zakonu o radu, uspjeli da naprave pomake u cilju usklađivanja sa trenutnim potrebama poslovanja i stanja crnogorske privrede", kaže se u saopštenju.

Navodi se da se razgovaralo i o onim zahtjevima Unije poslodavaca koji nijesu naišli na potreban stepen razumijevanja od Vlade i predstavnika sindikalnih organizacija.

Sastanku su prisustvovali šef tima MMF-a za Crnu Goru Srikant Seshadri sa saradnicima, dok su UPCG predstavljali generalni sekretar Suzana Radulović, savjetnik za pravna pitanja i socijalni dijalog Filip Lazović i asistent u sektoru za PR i marketing Marina Jovanović.

"Uz zadovoljstvo tokom razgovora i prezentovanim informacijama, predstavnici UPCG i MMF-a iskazali su raspoloženje za nastavak održavanja zajedničkih sastanaka, koji za osnovu imaju podršku razvoju biznis okruženja u Crnoj Gori", kaže se u saopštenju UPCG.

Tagovi:
Sve vijesti