Zaplijenjena marihuana i tablete, uhapšene tri osobe

Autor:

U Podgorici izvršeni pretresi i zaplijenjeno preko pet kg marihuane i tablete ksalol.Tri osobe uhapšene.

Zaplijenjena marihuana i tablete, uhapšene tri osobe Foto: Uprava policije

Podgorička policija je izvršila pretrese stanova i drugih prostorija na dvije lokacije, zaplijenili više od pet kilograma marihuane i tablete ksalol i uhapsili tri osobe koja su drogu, kako se sumnja, nabavila i posjedovala radi daljeg stavljanja u promet.

U jednoj akciji Podgoričke policije uhapšeni su I.S. (37) i E.J. (61) iz Podgorici, dok je u drugoj akciji uhapšena T.M. (22) iz Podgorice.

"Policija je raspolagala saznanjima da se I.S. i E.J. u dužem periodu bave nabavkom i stavljanjem u promet marihuane, te da oni veće količine marihuane nakon nabavke kriju u svojim kućama u jednom podgoričkom naselju. Shodno tome, policija je, u koordinaciji sa VDT u Podgorici, inicirala izdavanje naredbe od strane sudije za istragu za pretres kuća ovih osoba. Pretresom stana koji koristi E.J. pronađeno je šest paketa sa sadržajem materije za koju se sumnja da je marihuana, težine preko pet kilograma. E.J. i I.S. su potom uhapšeni", saopšteno je iz Uprave policije.

Kriminalistička obrada ukazuje na sumnju da je I.S. prije izvjesnog perioda nabavio pet do šest kilograma marihuane, za novčani iznos od 1.500 eura, te da je drogu potom odnio svojoj kući gdje ju je držao skrivenu, a zatim je prije nekoliko dana odnio kod E.J. Sumnja se da su obojica učestvovala u nabavci pronađene droge, sa namjerom da je stave u promet na području Podgorice.

"Osim toga, policija je došla do saznanja da se nabavkom i stavljanjem u promet marihuane u dužem periodu bavi i T.M, te da i ona drogu drži sakrivenu u svojoj kući u jednom naselju u Podgorici. U koordinaciji sa VDT u Podgorici inicirano je izdavanje naredbe na osnovu koje je izvršen pretres kuće T.M. tokom kojeg su pronađeni i oduzeti 15 pakovanja sa sadžajem materije za koju se sumnja da je marihuana i 47 komada tableta ksalol", saopšteno je iz policije.

T.M. je uhapšena.

Sumnja se da je ona nabavljala marihuanu, nakon čega je prepakivala ovu drogu u manja pakovanja i stavljala je u promet. Postoji sumnja da su marihuana i tablete ksalol koji su nađeni pretresom njenog stana takođe bili namijenjeni daljoj prodaji na području Podgorice.

Sva tri osumnjičena lica, su, uz krivične prijave, privedena državnom tužiocu u VDT u Podgorici, zbog osnovane sumnje da su počinili krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga. Oduzeta droga biće upućena Forenzičkom centru radi vještačenja.

Sve vijesti